Dr. Mike Yeadon susține că guvernul britanic folosește sfaturile științifice într-un mod „letal de incompetent”. Yeadon este catalogat drept un corona-sceptic, iar YouTube a sters pentru câteva zile, sub pretextul încălcării unei înțelegeri, interviul în care imunologul susține că există cel puțin „patru coronaviruși endemici care induc gripa comună și care circulă liber în Marea Britanie”.
Grupul de consultanță științifică pentru situații de urgență (SAGE) al guvernului britanic greșește în multe privințe în legătură cu pandemia Covid-19, spune dr. Mike Yeadon într-un interviu telefonic.
El este expert în alergii, imunologie și boli respiratorii, cu o experiență de peste trei decenii, inclusiv în calitate de vicepreședinte și consilier științific șef al Pfizer.
Credențialele sale nu au fost însă suficiente pentru ca „cenzorii” digitali de pe YouTube să nu sancționeze opinia diferită de narațiunea oficială privind necesitatea restricțiilor.
În sprijinul măsurilor de lockdown, Grupul științific a presupus că întreaga populație era susceptibilă de infectarea cu SARS-CoV-2 atunci când a apărut pentru prima dată în China anul trecut. Și acum consideră că doar o fracțiune din public a fost infectată până acum, pe baza prezenței detectabile a anticorpilor în sânge. Aceste premise se află stau la baza restricțiilor dure din Marea Britanie, care sunt concepute pentru a preveni un focar masiv și mortal de Covid-19.
Dar dr. Yeadon afirmă că ipotezele sunt total greșite, iar cea mai severă perioadă a pandemiei s-a încheiat.
”O parte semnificativă a populației nu a fost de fapt susceptibilă la virus, datorită în mare parte imunității încrucișate de a fi expusă anterior la alte tipuri de coronavirusuri. Acestea variază de la SARS-CoV-1 relativ exotic, dar strâns legat, agentul patogen din spatele focarului SARS 2002-2004, la coronavirusuri umane care cauzează răceala comună.”, afirmă imunologul britanic.
O alta perspectivă pe care dr Yeadon o pune pe masă este că numărul mare de teste pozitive Covid-19 nu indică numărul de cazuri active.
„Testul comun PCR detectează resturile de ARN ale coronavirusului, dar nu se poate spune dacă acestea provin de la viruși vii sau de la cei cuceriți de mult de sistemul imunitar. Există, de asemenea, falsuri pozitive. Testarea în masă determină o creștere a acestora, spune el, deoarece probele sunt prelevate, iart testele sunt efectuate de persoanele mai puțin calificate”, explică fostul consilier știițific al Pfizer.