Forţele Aeriene şi Parchetul Militar fac cercetări în cazul prăbușirii celor două aparate de zbor la Constanța. Toate aeronavele de tip MiG-21 LanceR şi IAR 330 Puma au fost consemnate la sol până când vor fi stabilite cauzele prăbuşirilor.
„O comisie a Statului Major al Forţelor Aeriene şi Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Constanţa continuă cercetarea împrejurărilor în care s-a produs accidentul”, a transmis, joi dimineață, Ministerul Apărării Naţionale.
Sursa citată a menționat că toate aeronavele de tipul celor implicate în catastrofele aviatice din seara zilei de 2 martie, MiG-21 LanceR, respectiv IAR 330 Puma, au fost consemnate la sol până la elucidarea cauzelor producerii prăbușirilor.
Un MiG 21 LanceR cu muniție la bord, care decolase de la baza militară americană Mihail Kogălniceanu s-a prăbușit, miercuri seară. Elicopterul de căutare-salvare care a plecat să caute aeronava s-a prăbușit, la scurt timp după ce pilotul elicopterului anunțase că vremea este nefavorabilă, astfel că primise ordin să se întoarcă la bază. MApN a anunțat că atât pilotul avionului MiG-21 LanceR, cât și cei șapte militari din elicopter au murit.
MApN a precizat că aeronava prăbuşită în apropiere de localitatea Cogealac, într-o zonă nelocuită, făcea parte dintr-o formaţie de două avioane MiG-21 LanceR care executa misiuni de patrulare aeriană deasupra Dobrogei.
“Legătura radio a turnului de control cu aeronava prăbuşită a fost pierdută la ora 20.00, iar la ora 20.03 a dispărut de pe radar, într-o zonă cuprinsă între localităţile Cogealac şi Gura Dobrogei”, mai arată sursa citată.
Adina Silav