6.1 C
București
vineri, 22 noiembrie 2024 - 23:54
No menu items!

Floarea pasiunii calmează

spot_img

Floarea pasiunii calmează

Situaţiile stresante ne dau târcoale şi cel mai bine ar fi să-l înlăturăm pe căi naturale. Netratat, stresul cauzează apariţia migrenelor, a palpitaţiilor, a oboselii, a pierderii poftei de mâncare, a scăderii capacităţii de memorare şi de atenţie.

Florea pasiunii, cunoscuta şi sub numele de Passiflora, este recunoscută de medicii naturopaţi pentru calităţile sale benefice în remedierea problemelor cauzate de stres, având virtuţi terapeutice.

Originară din zonele tropicale şi subtropicale ale Statelor Unite de Sud, America Centrala, Mexic, în prezent este cultivată şi în India, Indiile de Vest, Africa şi zonele tropicale şi subtropicale. Passiflora are fructe comestibile, din care se prepară sucuri din fructe exotice, cu multiple proprietăţi nutritive şi curative.

Passiflora acţionează ca sedativ în stările de agitaţie nervoasă, insomnie şi tulburări gastro-intestinale de natură nervoasă, în special la copii. Activitatea sedativă se datorează, în special, fito-complexului flavonoidic, care acţionează cu alte substanţe active din conţinutul plantei binefăcătoare.

Utilă împotriva insomniei, a stărilor nervoase gen angoase, isterii, palpitaţii, neurastenie şi excitaţie cerebrală, tratează şi tulburări de menopauză. Antispasmodică şi lipsită de pericol, passiflora are efect pozitiv în cazul nevralgiilor şi al astmului spasmodic, favorizând echilibrul somnului fiziologic, mai ales în primele faze ale repaosului.

Roxana Mera

Articolul precedent
Articolul următor