Motto: “Mâncarea este simbolul dragostei atunci când cuvintele nu sunt adecvate” (Alan D. Wolfelt)
- 500 gr fleică de porc feliată,
- sare,
- chili,
- sos barbeque.
Mod de preparare:
Fleica se spală bine pe fiecare parte și se așează apoi pe un prosop absorbant.
Se așează într-o tigaie de Teflon, foarte bine încălzită, se presară sare și chili sau se poate folosi sarea de Himalaya cu chili, aceasta având un aport foarte mare de minerale.
Carnea se frige pe ambele părți, nu mai mult de 4 minute, pentru a-și păstra suculența.
Cuptorul se încălzește la 180 grade.
Se scoate fleica friptă din tava în care s-a gătit și se unge cu sos barbeque.
Se pune într-o tavă curată, fără ulei sau altceva…..și se introduce la cuptorul bine încălzit, pentru 20 minute.
Când fleica este gata, se scoate din tavă și se scurge grăsimea topită.
Se servește caldă, cu piure de spanac, cartofi și usturoi.
Carnea va avea o textură fragedă, suculentă și savuroasă.
Poftă bună!
Nicoleta Popa