-0.1 C
București
luni, 23 decembrie 2024 - 3:06
No menu items!

Fest(in) pe Bulevard. Comedii, musical, docu-dramă, spectacol-lectură, în a patra zi

spot_img

La Fest(in) pe Bulevard, ediția a VI-a, săptămâna începe cu o ofertă teatrală de nerefuzat, pentru toate gusturile –  de la spectacole-lectură până la musical, comedie și docu-dramă.

Cuvintele lui Iov, poem dramatic de Matei Vișniec, continuă seria spectacolelor-lectură regizate de Mihai Lungeanu, la ora 11:00, la Cărturești Verona. Alături de Ion Haiduc, vom cunoaște zbaterea interioară personajului biblic Iov, încercând să descifreze pentru posteritate argumentele care i-au susţinut puterea credinţei în om, printr-un proces al gândurilor întrupate în cuvinte născătoare de realitate.

De la ora 18:00, la Teatrul Odeon, Visătorul Adei Milea, o adaptare după un roman de Ian McEwan, spectacol din secțiunea „Criza comunicării”, ne invită să ne dăm frâu liber imaginației, să ne reamintim că există mereu în noi capacitatea de a ne redescoperi acea forță a creativității și a libertății pe care o aveam în copilărie. Spectacolul-concert, producție a Teatrului Tineretului din Piatra Neamț, îndeamnă la visare în cel mai bun sens, acea visare ce îmbogățește realitatea.

Tot la Teatrul Odeon, la ora 19:00, Elefantul din cameră de Sarah Ruhl, în regia și traducerea lui Dragoș Alexandru Mușoiu, o producție a Teatrului Național Marin Sorescu, Craiova, ne duce în zona comicului spumos prin care sunt tratate tabuurile din jurul sexualității. Spectacolul face parte din secțiunea „Bulevardul comediei” și abordează, cu umor și dezinhibare, tema sexualității reprimate.

De la ora 19:30, la Teatrul Țăndărică, intrăm într-o poveste de dragoste pasională, furtunoasă: Carmen, după Prosper Mérimée, în regia lui Suren Shahverdyan (secțiunea „Criza comunicării), este o poveste despre puterile nebănuite pe care ți oferă dragostea, despre limitele la care poți ajunge în numele acelei iubiri. Poate însă oare rezista iubirea atunci când aceasta duce la îngrădirea libertăților celuilalt?

Prin spectacolul 86 (Teatrul Nottara, ora 21:00, secțiunea „Criza comunicării”), vom cunoaște un fragment din istoria recentă a Kazahstanului: evenimentele dramatice din timpul protestelor din decembrie 1986 din Alma-Alta, organizate de studenți împotriva numirii în funcția de prim secretar pe un candidat care nu era de etnie kazahă. Un spectacol ca o lecție de istorie, 86, creație colectivă coordonată de Farhat Mildalali, în regia și scenografia lui Farhat Mildalali, producție a Companiei StarTDramaLab Petropavlovsk, Kazahstan, nu are la bază un scenariu, ci este un colaj din memoriile publicate ale protestatarilor, din scrisorile și interviurile lor.

Seara se încheie cu un spectacol din secțiunea „Premiere”, Praf de stele de Norm Foster, în regia lui Lucian Sabados, la Teatrul Nottara, Sala George Constantin, ora 21:30. Praf de stele este un spectacol despre nevoia acută de comunicare, de prietenie, de căldură, o poveste dulce-amară despre singurătatea vieții la oraș și despre cum această nevoie de interacțiune conduce la prețuirea celuilalt dincolo de orice stereotip sau prejudecată.

Olimpia Diaconiuc