Motto: “Mâncarea este simbolul dragostei atunci când cuvintele nu sunt adecvate” (Alan D. Wolfelt)
Fantezia cu ganache este un desert ușor, de ciocolată cu ganache.
Ingrediente:
- 100 gr ciocolată 52% cacao,
- 200 gr ciocolată albă,
- 200 ml frișcă lichidă,
- 40 gr unt cu 84% grăsime,
- 3 biscuiți oreo.
În bain-marie se topește ciocolata neagră și se ung formele care urmează a fi umplute cu ganache.
Se dă la rece și se pregătește ganache-ul.
Tot la bain-marie se topește ciocolata albă împreună cu frișca. Ciocolata se dizolva în frișcă și se lasă la răcit. Se adaugă untul, care a fost ținut la temperatura camerei, și se bate până ce crește volumul și se transformă într-o cremă spumoasă. Chiar înainte de a se turna ganache-ul în formele de ciocolată, se adaugă biscuiții oreo sfărâmați. Se amestecă ușor cu o spatulă, doar din câteva mișcări.
Se toarnă apoi în forme și se dă la rece.
După ce ganache-ul s-a întărit, se acoperă cu ciocolată neagră topită și se dă iarăși la rece.
Opțional, pentru aromă, se poate adăuga în ganache și sirop de fructe.
Savurați cu plăcere!
Nicoleta Popa