Vulcanul Bardarbunga din Islanda este considerat suficient de periculos pentru a ameninţa, în cazul unei erupţii, traficul aerian din nordul Europei şi Atlanticul de Nord
Vulcanul Bardarbunga din Islanda, care a început să erupă la sfârşitul lunii august, a oferit un adevărat spectacol al naturii, împroşcând lavă în aer şi acoperind regiunea cu o pătură de cenuşă. Un realizator de film şi un regizor au reuşit, cu ajutorul unei drone, să surprindă imagini din timpul erupţiei vulcanice, potrivit Daily Mail.
Vulcanul, este format dintr-un crater adânc de 700 de metri, ascuns sub gheaţă, de-a lungul căreia se află numeroase fisuri, pe unde au loc erupţiile. Fisurile se întind pe distanţe de zeci de kilometri, în mai multe direcţii.
Imaginile filmate cu ajutorul dronei au fost surprinse pe 20 septembrie de Eric Cheng şi Ragnar Th. Sigurdsson. Drona cu care a fost realizată filmarea costă 750 de lire sterline, poate comunica prin WI-FI pe o distanţă de 1.000 de metri şi poate zbura continuu 25 de minute.
Erupţia care a început în luna august ar putea dura un an. La o zi după filmare, regiunea a fost acoperită de lavă.
Vulcanul Bardarbunga este considerat suficient de periculos pentru a ameninţa, în cazul unei erupţii, traficul aerian din nordul Europei şi Atlanticul de Nord.
D.M.