În 2013, Enel Distribuție a înregistrat pierderi în valoare de aproximativ 5% din energia distribuită, ceea ce reprezintă un impact negativ de aproximativ 20 milioane euro în veniturile companiei, ca urmare a branșamentelor ilegale ale unor consumatori casnici, potrivit unui comunicat al companiei.
Anul trecut, în urma controalelor efectuate cu sprijinul Poliției Române, au fost întocmite aproape 1.200 de plângeri penale.
De asemenea, la sfârșitul lunii martie, Enel Distribuţie Muntenia a realizat acțiuni de control în București, cu sprijinul Poliției Române, pentru depistarea branșamentelor ilegale la rețeaua de electricitate, constatându-se peste 200 de infracţiuni în București.
Enel colaborează cu Poliția și Jandarmeria și desfășoară săptămânal verificări pentru identificarea persoanelor branșate ilegal la rețeaua de energie electrică sau a unor branșamente și instalații electrice realizate artizanal.
”Dorim să atragem atenția că branșamentele ilegale și instalațiile electrice improvizate, pe lângă faptul că pun în pericol viața celor care le utilizează, pot fi oricând sursa unui incendiu de proporții. Mai mult, astfel de branșamente perturbă buna funcționare a rețelelor de distribuție, determină situații de supraconsum și sunt, de multe ori, cauza unor întreruperi în alimentarea cu energie electrică, afectând astfel consumatorii branșați legal”
Enel Distribuție
Enel deține societățile de distribuție a energiei electrice din Banat, Dobrogea și Muntenia Sud.
V.B.