Primul caz de infectare cu virusul West Nile, în România, a fost confirmat, vineri, în județul Olt.
Potrivit medicilor, prima pacientă din România confirmată cu virusul West Nile, este o femeie în vârstă de 48 de ani, din județul Olt, care s-a prezentat la spitalul din Slatina pentru internare, pe 30 iulie.
Avea febră, dureri abdominale intense, cefalee, greață, vărsături şi dureri uşoare de ceafă. Femeia a declarat că nu a fost la pescuit, la plajă sau în alte zone de unde ar fi putut contracta virusul, ci ar fi stat cel mai mult acasă și ar fi ieșit doar la cumpărături.
Medic: „Debutează ca o boală virală, cu febră, dureri de mușchi și oase”
Medicul Virgil Musta de la Spitalul de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara a precizat, la postul B1TV, care sunt simptomele ce apar la persoanele infectate cu virusul West Nile, mai ales că autoritățile sanitare și Primăria Capitalei au confirmat, luna trecută, apariţia țânțarilor care sunt purtători ai acestui virus în zona Eroilor – Universitate, care include parcurile Izvor şi Cişmigiu, dar şi în alte zone verzi.
Întrebat care ar fi simptomele declanșatoare pentru a cere un consult medical, medicul Virgil Musta a spus că un prim semn ar fi durerea persistentă de cap.
”În primul rând, durerea de cap, fiind o durere persistentă, poate fi însoțită sau nu de vărsături, după care apar fenomenele neurologice: astenie marcată, halucinații, pareze, parestezii, iar la formele grave convulsii, apoi pacienții intră în comă”, a mai explicat medicul Virgil Musta.
R.D.