-0.1 C
București
luni, 23 decembrie 2024 - 0:33
No menu items!

După 40 de ani, actorul Vlad Rădescu revine pe scenă într-un nou rol, cel al tatălui lui Ciprian Porumbescu

spot_img

Îndrăgitul actor Vlad Rădescu, cunoscut pentru rolul său memorabil din filmul biografic „Ciprian Porumbescu” din 1973, revine pe scenă într-un nou rol, cel al tatălui compozitorului, Iraclie Porumbescu. Rolul lui Ciprian Porumbescu este interpretat de tânărul actor, Emilian Mârnea.

Alături de el, Alexandra Stroe, Radu Mateucă, Mihai Căpățînă și Nicoleta Moscalenco completează distribuția, aducând pe scenă universul vieții celebrului compozitor, într-un spectacol ce promite să fie o călătorie emoționantă prin istoria și muzica românească.

„Crai Nou. Viața lui Ciprian Porumbescu”, spectacol de excepție la TNB dedicat compozitorului  Ciprian Porumbescu

În urmă cu mai bine de 100 de ani se stingea bolnav de tuberculoză, la doar 29 de ani, unul dintre cei mai apreciați compozitori români de muzică clasică, Ciprian Porumbescu. El ne-a lăsat ca moștenire cunoscutele compoziții „Balada pentru vioară și orchestră”, dar și  opereta „Crai nou”.

Pe 11 martie, în cadrul proiectului anual Ziua Recunoștinței Naționale, Ciprian Porumbescu va fi omagiat într-un spectacol – eveniment organizat de Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României. Spectacolul, intitulat „Crai nou. Viața lui Ciprian Porumbescu”, va fi precedat de recitaluri de muzică clasică, dar și o expoziție inedită dedicată compozitorului.

Spectacolul „Crai nou. Viața lui Ciprian Porumbescu”, regizat de Ruxandra Bălașu, pe un scenariu creat de Șerban Fleancu, aduce în prim-plan viața și creația marelui compozitor Ciprian Porumbescu.

Invitata specială a evenimentului este strănepoata compozitorului, Stanca Emilia Scholz Cionca, care este la rândul ei om de cultură, fiind autor de monografii, traducător de limba japoneză și profesor universitar colaborator la Universitatea Trier din Germania. Evenimentul include și o expoziție omagială intitulată „Ciprian Porumbescu, viața unui geniu”, ce cuprinde fotografii de epocă, documente și fragmente de jurnal, obiecte din colecția personală a strănepoatei compozitorului.

D.Constantin