Motto: “Mâncarea este simbolul dragostei atunci când cuvintele nu sunt adecvate” (Alan D. Wolfelt)
Ingrediente:
- 500 grame măruntaie miel,
- 1 legătură pătrunjel,
- 1 legătură ceapă verde,
- mărar,
- 4 ouă crude,
- 2 ouă fierte,
- 1 prapură ,
- sare,
- piper.
Mod de preparare:
Măruntaiele se spală bine în apă rece, apoi se lasă aproximativ 15 minute în apă rece cu oțet.
Se pun la fiert în apă rece cu sare, la foc potrivit, timp de 35-40 minute.
Dupa ce s-au fiert, se dau prin mașina de tocat carne ori se toacă cu ajutorul robotului de bucătărie, se adaugă verdeață tăiată mărunt și se amestecă. 2 din cele 4 ouă se vor pune la fiert, iar celelalte 2 crude se bat bine, apoi se adaugă peste amestecul de carne și verdeață. Se potrivește de sare și piper și se amestecă bine.
Prapura se spală cu apă rece, se trece prin apă cu oțet și se mai clătește încă o dată. Se stoarce bine de apă și apoi se întinde în forma în care vrem să coacem drobul. Se așeaza mai întâi un strat subțire din compoziție – nu mai mult de 2 centimetri și se pun ouăle fierte.
Restul compoziției se așează deasupra, astfel încât să acopere în intregine ouăle. Apoi, se îmbracă cu marginile prapurei.
Chiar dacă prapura este mai mare, nu este nevoie să o tăiați, o puteți plia pe deasupra. Deasupra se poate înfinge o scobitoare, deoarece prapura se va strânge la cuptor.
Se introduce tava la cuptorul încălzit la 175 grade, pentru 40 minute. Se lasă să se răcească și apoi se scoate din tavă. Se păstrează în frigider, învelit în folie din plastic.
Poftă bună!
Nicoleta Popa