4.1 C
București
sâmbătă, 16 noiembrie 2024 - 22:34
No menu items!

Drama asistenților medicali din SUA: 87% refolosesc echipamente, 84% nu au fost testați COVID-19, iar 72% lucrează expuși

spot_img

Marea majoritate a asistenților medicali din America nu a fost testată pentru Covid-19, refolosește echipamente de protecție personală sau a expus pielea sau îmbrăcămintea în timp ce îngrijește pacienții cu Covid-19, a arătat un nou sondaj publicat, miercuri, de jurnaliștii The Guardian. Sondajul reprezentativ la nivel național reflectă „condițiile periculoase de la locul de muncă care au devenit norma” de când Covid-19 s-a răspândit pe scară largă în SUA. Peste 100 de asistente au murit de la începutul pandemiei.

„Știm de ani întregi că suntem în urmă”, a spus Jean Ross, președintele Uniunii Naționale a Asistenților Medicali din SUA. „Nu pentru că nu am putea avea ceea ce ne trebuia – pentru că suntem cea mai bogată țară de pe planetă – ci din lăcomie, din cauza sistemului de profit care nu apără cu siguranță bunăstarea pacienților. Prin urmare, nu ar putea fi atent la bunăstarea lucrătorilor.”

Spre deosebire de majoritatea națiunilor dezvoltate, Statele Unite nu au asistență medicală universală și se bazează în primul rând pe spitale private și asigurări, în mare parte limitate de ocuparea forței de muncă. Este cel mai scump sistem de sănătate din lume, scriu jurnaliștii The Guardian.

Sondajul a întrebat mai mult de 23.000 de asistente din toate cele 50 de state și Washington DC despre condițiile lor de muncă de când a început pandemia. Sondajul prezintă perioada cuprinsă între 15 aprilie și 10 mai și a fost realizat de către Uniunea Națională a Asistenților Medicali. 

În cadrul chestionarului, cercetătorii au descoperit că 84% dintre asistenții medicali nu au fost testați pentru Covid-19, 87% sunt nevoiți să refolosească echipamentele de protecție personală concepute pentru a fi de unică folosință, cum ar fi măștile N95 și scuturile pentru față, iar 72% dintre asistenți au expus pielea sau îmbrăcămintea în timpul tratamentului pacienților cu coronavirus.

Asistenții medicali au organizat multiple proteste pentru a obține mai multe echipamente de protecție personală de la începutul pandemiei. În imaginile virale, asistenții medicali au arătat echipamente improvizate, inclusiv poncho de ploaie, folosind aceeași mască N95 de câteva săptămâni și au descris penuria de materiale de protecție.

În același timp, lipsa unei strategii naționale coerente a lăsat multe state să liciteze între ele pentru echipamente, a crescut prețul măștilor N95 și a determinat unele state și spitale să apeleze la miliardari pentru ajutor.

Sondajul a constatat, de asemenea, că dintre asistenții medicali care au fost testați pentru Covid-19, peste 500 au primit rezultat pozitiv. Alți 500 de asistenți așteaptă răspunsurile. O treime dintre asistenții chestionați au spus că, dacă au fost diagnosticați sau suspectați de Covid-19, angajatorii le-au solicitat să folosească concediile restante sau medicale pentru a se recupera.

„Asistenții s-au angajat pentru a-și îngriji pacienții”, a declarat Bonnie Castillo, directorul executiv al Uniiunii Asistenților Medicali Naționali și ea asistentă înregistrată. „Nu s-au angajat să moară inutil pe linia din față a unei pandemii. Mesajul nostru către angajatori și administrația Trump este: platitudinile sunt goale fără protecții. De dragul nostru, de dragul publicului: dați-ne PPE. „

CITIȚI ARTICOLUL ORIGINAL AICI.