-1.3 C
București
luni, 23 decembrie 2024 - 8:57
No menu items!

Domeniile Ostrov pregătește o investiție de 4 milioane de euro în turismul vini-viticol

spot_img

Domeniile Ostrov pregătește o investiție de 4 milioane de euro în turismul vini-viticol

Domeniile Ostrov deschide, începând cu luna iunie, primele facilităţi de turism vini-viticol de la Dunăre, care fac parte dintr-un plan de investiții care se ridică la 4 milioane de euro.

„Dintr-o investiţie estimată până la sfârşitul anului la 4 milioane de euro, avem acum în mijlocul podgoriilor de la Domeniile Ostrov hotelul Dionis cu o capacitate de 8 camere, pregătit să primească deja turişti, şi un complex de vile de 16 camere pe care ȋl vom finaliza ȋn următoarele trei luni”, a declarat Oana Belu, acționar Domeniile Ostrov.

Pentru cele două unităţi turistice s-a cheltuit aproximativ un sfert din investiţia propusă.

Tot în acest an, la Domeniile Ostrov va începe construcţia unei pensiuni turistice de 15 camere, a unui complex de agrement ecvestru cu alte 15 camere, un restaurant cu specific dobrogean de 250 de locuri, dar şi cu 10 apartamente.

„Dat fiind că suntem în mijlocul a mai bine de 1.300 de hectare de viţă de vie, acest proiect de turism vini-viticol include şi un Centru Oenologic de afaceri şi cooperare transfrontalieră, cu facilități de cercetare ȋn domeniul viti-viticol”, a precizat Oana Belu.

Modernizarea podgoriilor de la Domeniile Ostrov a început în urmă cu 10 ani. „Proiectul nostru investiţional culminează cu transformarea zonei Domeniile Ostrov într-una turistică cu specific vini-viticol. Domeniile Ostrov reprezintăuna dintre cele mai mari plantații de potgorii şi livezi din Sud-Estul Europei. Intenţionăm ca în anii care vor urma Domeniile Ostrov să devină un punct de atracţie pentru turiştii agențiilor de turism din Romȃnia şi din ȋntreaga lume. În viitor dorim ca vasele de croazieră care merg pe Dunăre din Vestul Europei până la Marea Neagră să se oprească şi la noi”, a dezvăluit Oana Belu.

Domeniile Ostrov înglobează aproape 400 de hectare plantate cu pomi fructiferi, a căror producţie merge în proporţie de 70% către export, atât în Vestul Europei, cât şi în Est, în Rusia şi în ţările ex-sovietice. În ultimii doi ani, învestiţiile în această direcţie de business s-au ridicat la 1,5 milioane de euro.

C.C.