3 C
București
joi, 23 ianuarie 2025 - 0:06
No menu items!

Doamnele de la USR-PLUS nu știu cine e șeful CFR Călători

spot_img

Raluca Prună, fost ministru al justiției în Guvernul Dacian Cioloș, și Valerie Cioloș, soția co-președintelui USR-PLUS, critică pe Facebook managementul CFR – Călători, după ce au experimentat dezavantajele majore ale unei călătorii cu trenul în România. Criticile celor două vin la doar două săptămâni de la momentul la care lideri politici, inclusiv cei ai PNL, i-au cerut la unison ministrului Cătălin Drulă demiterea șefului CFR Călători Ovidiu Vizante pentru problemele care se țin lanț pe calea ferată. „Și-a prezentat scuze, subiectul este încheiat”, a venit atunci răspunsul lui Drulă. 

Astfel, vineri seara, Raluca Prună a anunțat, pe contul său de Facebook, unde a afișat starea – „se simte sătulă până peste cap” – că a așteptat mai bine de 40 de minute într-un tren care a plecat cu întârziere din Gara de Nord din Capitală, fără, însă, ca reprezentanții CFR să se obosească să anunțe călătorii despre incident. 

Later edit: 40 de minute întârziere la plecare. Niciun anunț. La numărul de telefon afișat pe site-ul Gării de Nord (021/9521) nu răspunde nimeni. Vestea bună e că suntem stat membru și călătorii au drepturi. 

Într-un tren în Gara de Nord. 22 de minute întâziere la plecare, până acum, și nicio explicație. Tăcere. Mă gândesc că nu trebuie nicio investiție pentru un anunț simplu„, a scris fostul ministru al justiției pe Facebook. 

În doar câteva minute, aceasta a găsit susținerea de care avea nevoie în a critica managementul CFR Călători chiar de la soția șefului său (de la Guvern, în 2016, și de la partid, ulterior), Valerie Cioloș-Villemin: „Nivelul de curățenie arată și el că sunt probleme de management și nu doar de lipsă de investiție. Ce se întâmplă cu CFR???”, a fost comentariul lui Valerie Cioloș. 

Pe 30 iulie, ministrul transporturilor, Cătălin Drulă, a anunțat că nu îl demite pe directorul CFR pentru că acesta și-a cerut scuze pentru incidentele petrecute pe calea ferată, în urma cărora mai multe trenuri au avut întârzieri chiar și de 30 de ore. 

„Am spus de la început că principiile după care funcționez și echipa mea funcționează cât timp sunt aici sunt pe bază de pofesionalism și eficiență. Asta înseamnă că actul de management se judecă așezat, la rece, nu după o greșeală de moment, o declarație oricât de nefericită a fost”, a declarat atunci ministrul transporturilor.

Drulă a precizat că va exista totuși o evaluare a lui Ovidiu Vizante.

Domnul director de la CFR Călători și-a prezentat scuzele ieri și subiectul pentru mine e încheiat, dar există o evaluare a mandatului dumnealui. Are un mandat conform legii, de 4  plus două luni, așa sunt mandatele – cu o evaluare interimară la 4 luni și una finală la 6 luni. Acest termen de 4 luni se împlinește pe 19 august. Așa cum facem pentru toți managerii pe care i-am adus în Ministerul Transporturilor și vom concluziona atunci ce se întâmplă cu referire la CFR Călători”, a explicat Drulă.

Și vicepremierul Dan Barna i-a luat apărarea șefului CFR Călători Ovidiu Vizante. „Nu este prima dată când se întâmplă. Toți cei care am călătorit cu trenul, și eu, și sunt convins că și dvs., am stat în tren când s-a blocat, între o oră, două, trei, cinci, în funcție de situație. Când am fost student cred că am stat undeva la 7-8 ore undeva, pe Valea Oltului. Accidentele sunt inevitabile, din păcate, dar trebuie să ne asigurăm că avem un mmecanism de reacție”, a spus Barna. 

Roxana Toma