Vicepreședintele PNL este acuzat că a luat șpagă, din care o parte a folosit-o pentru partid
DNA i-a solicitat procurorului general să sesizeze Ministerul Justiției pentru a cere Camerei Deputaților aviz pentru arestarea lui Roșca.
Potrivit DNA, în cursul anului 2011, Mircea Roşca a pretins de la un denunţător suma de 20.000 euro pentru a-şi exercita influenţa asupra lui consilierului local Gabriel Popescu şi asupra celorlalţi membri ai Consiliului Local Azuga, pentru a înlesni dobândirea unor terenuri pe raza localităţii respective de către firma denunţătorului. Din această sumă, Roşca a primit efectiv 5.000 euro, prin intermediul lui Popescu, iar 11.000 euro au fost folosiţi în interesul formaţiunii politice pe care o conducea de la nivel judeţean.
Diferența de 4.000 euro a fost remisă de același inculpat secretarului Primăriei Azuga, Camelia Dumbravă, în vederea îndeplinirii unor acte ce intrau în atribuţiile sale de serviciu şi care vizau desfăşurarea propriu zisă a procedurii de achiziţie publică şi desemnarea câştigătoare a firmei denunțătorului.
În perioada 2011– 2014, Mircea Roşca a intervenit pe lângă factorii de decizie din cadrul unor instituţii publice din judeţul Prahova (Consiliul Judeţean, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului – Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică pentru Persoane Adulte cu Handicap Călineşti, Regia Autonomă Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat – Sucursala pentru Reprezentare şi Protocol Sinaia) asupra cărora avea influenţă prin prisma calităţilor pe care le-a deţinut în mod succesiv la nivelul autorităţilor publice locale centrale şi la nivel politic, în vederea atribuirii către societăţile deţinute de Adrian Rotilă a unor contracte de achiziţii publice. În schimbul acestor ”intervenții”, Roşca a primit de la Rotilă bani şi alte foloase (suma de aproximativ 90.000 lei, construcţii în valoare de 35.418, 39 lei şi folosinţa unui autoturism marca Audi A8).