-1 C
București
luni, 23 decembrie 2024 - 4:00
No menu items!

Directorul TAROM, Nicolae Demetriade, și-a dat demisia. Managerul privat Christian Heinzmann rămâne încă trei ani UPDATE

spot_img

Nicolae_Demetriade

  • UPDATE

Surse din Ministerul Transporturilor au declarat pentru Sursa Zilei că managerul privat al companiei TAROM, belgianul Christian Heinzmann, rămâne la conducerea companiei încă trei ani după ce Consiliul de Administrație îi va prelungi mandatul de la unul la patru ani.

Nicolae Demetriade și Dan Pascariu au demisionat din Consiliu de Administrație al TAROM. Ceilalți membri, Valentin Macec, Ciprian Lăduncă, Marius Ghenea și Dumitru Prunariu rămân în funcții. Managerul privat Christian Heinzmann, căruia îi fusese scurtat mandatul iniţial de la patru ani la un an, ar fi trebuit să plece pe 19 noiembrie. Acesta are însă susținerea conducerii Ministerului Transporturilor, astfel că mandatul îi va fi prelungit până în 2016″, au explicat sursele citate.

Potrivit acelorași surse, Christian Heinzmann este suținut și de sindicatele din TAROM. „Niciun angajat al TAROM nu a fost disponibilizat, nu există un plan de restructurare de reducere a personalului. Mai mult, în acest an, aproximativ 20 de oameni au fost angajați în cadrul companiei TAROM”, au mai adăugat sursele citate.

Directorul executiv al TAROM, Nicolae Demetriade, și-a depus demisia, după mai multe discuții tensionate cu membrii Consiliului de Administrație. Motivul demisiei sale a fost că OUG 109/2011 privind managementul privat al companiei naționale de transport aerian a fost „o iluzie”.

CA al TAROM a hotărât în iunie să urgenteze aplicarea măsurilor din planul de management prin numirea lui Nicolae Demetriade în funcţia de administrator-director executiv, după ce reprezentanţii consiliului s-au declarat nemulţumiţi de activitatea directorului general al companiei, belgianul Christian Heinzmann. Demetriade fusese numit în CA în luna mai.

Compania a încheiat primul semestru cu pierderi de 63 milioane lei, în scădere faţă de rezultatul negativ de 120 de milioane de lei din prima jumătate a anului trecut. Venituri operaţionale au atins 534 milioane lei, faţă de 498 milioane lei la jumătatea anului trecut.

Andrei Tudor/Alexandru Maghiar