-0.1 C
București
luni, 23 decembrie 2024 - 2:42
No menu items!

Directorul FMI pentru Europa se întâlnește cu Iohannis, Cioloș și Isărescu. UPDATE

spot_img

UPDATE 12.36

Administrația Prezidențială a publicat detalii despre întânirea Iohannis-Thomsen: ”În cadrul întrevederii, au fost discutate perspectivele pozitive ale economiei României, dar şi unele evoluții de la nivel european. De asemenea, a fost evidenţiată necesitatea continuării reformelor economice, în special în privința guvernanței corporatiste și a calității actului administrativ, într-un context de predictibilitate fiscal-bugetară și financiară. Totodată, întrevederea a reprezentat și un bun prilej pentru a reafirma importanța consolidării încrederii în politicile guvernului din partea mediului economic și a partenerilor externi.

 

Poul Thomsen, directorul Fondului Monetar Internaţional pentru Europa, se va întâlni vineri cu preşedintele Klaus Iohannis, cu premierul Dacian Cioloş şi cu guvernatorul BNR Mugur Isărescu, pentru a discuta despre evoluţiile şi perspectivele economice şi politicile viitoare, a anunțat Guillermo Tolosa, reprezentantul FMI în România.

Acesta nu a dat detalii suplimentare despre conținutul discuțiilor.

La audierile din Parlament dinaintea învestirii, ministrul de Finanțe Anca Paliu Dragu a afirmat că România nu mai are nevoie de un acord cu FMI.

”FMI oferă asistență tehnică și sprijin financiar în special pentru țările aflate în situații dificile. FMI nu are un instrument care să ne intereseze în acest moment. Acum avem nevoie de un plan serios de reforme care să sigure continuarea creșterii economice, pe baze sustenabile. De aceea, un acord cu FMI ar fi specific unei alte economii, nu economiei românești”, a afirmat Anca Paliu Dragu.

Fostul Guvern condus de Victor Ponta intenţiona să solicite un nou Acord cu Fondul Monetar Internaţional. La vizita delegaţiei FMI din luna octombrie s-au discutat următoarele teme: riscurile macroeconomice atrase de volatilitatea piețelor internaționale și de scăderea taxelor în 2016, creșterea gradului de colectare și a calității investițiilor publice, eficientizarea companiilor de stat.