-1 C
București
luni, 23 decembrie 2024 - 4:43
No menu items!

Dieta alcalină este sănătoasă şi eficientă!

spot_img

Dieta alcalină este sănătoasă şi eficientă!

Mâncarea tradiţională românească şi mâncarea modernă gen fastfood sunt extrem de acide şi nocive pentru organismul uman. Dieta alcalină este ideală pentru persoanele cărora le place să mănânce mult, deoarece pune accentul pe echilibrul dintre alimentele alcaline şi cele acide, 75% cu 25%. Esenţial este consumul de apă plată cu pH cât mai mare şi ideal este să existe activitate fizică regulată. Dieta alcalină reprezintă un regim de viaţă sănătos, pentru că presupune consumarea redusă a alimentelor acide.

Alimente alcaline: banane, lămâi, cireşe, pepene galben şi roşu, mere, caise, piersici, avocado, mango, nectarine, struguri, fructe de pădure, nuci, migdale, castane, caju şi alte oleaginoase, limetă, grapefruit, rubarbă, nucă de cocos întreagă, varză, vinete, castraveţi, ceapă, dovlecei, ciuperci, gulie, mazăre, morcov, ridichi, usturoi, salată verde, urzici, spanac, ţelină, conopidă, broccoli, fasole verde, mazăre verde, praz, morcovi, napi, păstârnac, pătrunjel, mărar, ardei, roşii, soia, fasole uscată, hrişcă, quinoa, kamut, mei, boabe de muştar, sare de mare, ardei iute, ghimbir, cimbru, busuioc, dafin, bicarbonat alimentar, grâu, ovăz, secară, lucernă, orz, carne de pui, lactate, brânzeturi, alge de mare, fructe de mare, spirulină, apă plată, ceai de plante medicinale, sucuri proaspete din legume şi fructe, lapte de soia sau migdale, supă de legume, ulei de rapiţă, măsline, cătină şi seminţe de struguri presate la rece.

  • ridică nivelul de pH al urinei şi scad riscul apariţiei bolilor de rinichi;
  • reduc inflamaţiile şi cresc imunitatea organismului;
  • ajută sănătatea inimii şi echilibrează organismul;
  • controlează degenerarea celulară şi procesul de îmbătrânire prin conţinutul de antioxidanţi, previn oboseala şi stresul şi sporesc vitalitatea şi vigoarea organismului;
  • previn apariţia diabetului, prin eliberarea lentă a glucozei în sânge şi păstrarea în parametri optimi a nivelului de zahăr.

Alimente acide: carne de peşte, porc, vită, vânat, oaie, curcan, crustacee, lapte, iaurt, brânză, frişcă, îngheţată, ouă, porumb şi mălai, cartofi, grapefruit, fructe uscate, căpşuni, roşii, mezeluri, struguri, prune uscate, băuturi carbogazoase, cafea, alcool, îndulcitori sintetici, zahăr, prăjituri, ulei rafinat, orez alb, pâine albă, biscuiţi, alune, fistic, sosuri de soia, maioneză, paste, ciocolată, supe instant, margarină, unt, oţet, murături.

C.N.