4 C
București
vineri, 22 noiembrie 2024 - 15:21
No menu items!

Diaverum România: „În centrele noastre de dializă nu funcționează unități de transfuzii de sânge”

spot_img

Reprezentanții Diaverum – al doilea furnizor de servicii de dializă din România – au precizat, vineri, într-un comunicat de presă, că centrele companiei nu au în obiectul de activitate transfuziile de sânge. Precizările au venit în replică la lista publicată de Ministerul Sănătății, potrivit căreia în centrul de dializă Diaverum din Bistrița ar funcționa o unitate de transfuzie sanguină neautorizată.

În urma unor informații apărute în presă, conform cărora în  centrul de dializă Diaverum din Bistrița funcționează o unitate de transfuzie sanguină neautorizată, facem următoarele precizări:

  • unitățile Diaverum din România furnizează  exclusiv servicii de dializă;
  • centrele Diaverum nu au în obiectul de activitate transfuziile de sânge. În situația în care, un bolnav cu insuficiență cronică renală are nevoie de transfuzie, acesta este transferat la o unitate care acordă servicii medicale de urgență”, se arată în comunicatul Diaverum.

Pe lista publicată pe site-ul Ministerului Sănătății cu unitățile sanitare care nu au unități de transfuzii sanguine autorizate de către DSP apare și centrul de dializă Diaverum din Bistrița.

Considerăm că introducerea centrului din Bistrița pe această listă este o eroare  neintenționată, drept  urmare, am solicitat în scris Ministerului Sănătății ca lista publicată să fie revizuită și centrul de dializă Diaverum din Bistrița să fie eliminat din lista unităților care efectuează transfuzii sanguine neautorizate.

Mai menționăm faptul că, în urma controalelor periodice efectuate de DSP în unitățile Diaverum din țară nu au fost constatate nereguli. De asemenea, în data de 11 iulie 2016, la solicitarea DSP Bistrița Năsăud, Diaverum a transmis o adresă  către aceasta instituție  prin care informa că centrul de dializă din Bistrița Năsăud nu deține  o unitate de transfuzii sanguine.

De altfel, nicio unitate Diaverum din România nu are în structura sa unități de transfuzii sanguine, obiectul de activitate al companiei fiind exclusiv furnizarea serviciilor  de dializă”, se mai arată în comunicatul de presă al Diaverum.

Diaverum Romania este cel de-al doilea furnizor de servicii medicale de dializă din România, cu 26 de centre de dializă în țară, în cadrul cărora sunt tratați peste 3.200 de pacienți care beneficiază de servicii medicale de dializă la standarde europene.

Ministerul Sănătății a anunțat, miercuri, că în sistemul sanitar românesc funcționează 108 unități sanitare publice și 34 unități private fără unități de transfuzie sanguine autorizate.

R.D.