-0.1 C
București
luni, 23 decembrie 2024 - 0:42
No menu items!

Dezvăluiri incendiare ale ofițerului dezertor din garda președintelui rus: Putin este paranoic, stă mai mult în buncăr, nu folosește internetul sau telefoane inteligente

spot_img

Proiectul „Dossier” a publicat un interviu cu căpitanul Gleb Karakulov, un ofițer al Serviciului Federal de Securitate care a fugit din Rusia și a avut experiență personală de lucru cu Putin, dezvăluind culisele vieții președintelui rus, potrivit The Washinghton times. 

Sunt confirmate multe dintre lucrurile pe care le-a scris presa în ultimul an despre președintele rus: este paranoic, stă mai mult în buncăr, se teme pentru sănătatea lui și nu folosește internetul sau telefoane inteligente. Mai mult, are birouri identice în mai multe clădiri, ca dușmanii să nu știe unde e. 

Principalele idei din interviu:

🔹 Putin a fost internat la Spitalul Clinic Central în aprilie 2022, după ce Ucraina a refuzat să capituleze în război, iar armata rusă a fost nevoită să retragă trupele din regiunea Kiev. 🔹 Putin se deplasează la reședința sa din Valdai cu un tren blindat, pentru oficialii Serviciului Federal de Securitate soția președintelui rus este Alina Kabaeva. 

🔹 În ciuda tuturor scuzelor, palatul din Gelendzhik îi aparține lui Putin, iar acolo s-au asigurat comunicații speciale prezidențiale.

🔹 Toate reședințele lui Putin au exact aceleași birouri, așa că este imposibil de spus unde se află după fotografii/video.

🔹 Putin nu folosește telefonul mobil și internetul, el obține informații din rapoartele operative ale reprezentanților serviciilor de securitate.

🔹 Pe lângă „valiza nucleară”, toate călătoriile pentru Putin poartă un „cub” înalt de peste doi metri cu o stație de lucru. Este folosit pentru negocieri secrete.

Despre Putin personal:„În ceea ce privește comportamentul său [Putin în 2009 și acum] sunt două persoane diferite. Adică, ne amintim când fostul director FSB a devenit prim-ministru, apoi președinte, era energic, activ. A fost la fel de activ până în 2020, judecând după călătoriile lui de afaceri, chiar au fost multe. Și acum este foarte izolat. S-a închis de lume cu tot felul de bariere, aceeași carantină, lipsa de informații. Percepția lui asupra realității este distorsionată. ” 

Ofițerul fugit din Rusia răspunde și la marea întrebare: cât de bolnav este Vladimir Putin?

Gleb Karakulov:„Îl consider un criminal de război. Are o teamă patologică pentru propria viață. Încă nu au venit cu Novichok după mine, dar au fost să discute cu rudele mele. Este într-o stare de sănătate mai bună decât alți oameni la vârsta lui. Nu trebuie să urmați ordinele lui criminale”.

Ilia Rojdestvenski, jurnalist Dossier.Center, a spus cum a reușit să fugă ofițerul: „Gleb Karakulov, căpitan în cadrul Serviciului Federal de Protecție (n.red. FSO), la mijlocul lunii octombrie 2022, a reușit să distragă atenția colegilor lui pentru câteva ore și a fugit în Turcia.

Gleb Karakulov: „În februarie 2022 a început un război criminal și nu am mai putut să fac compromisuri. Nu mai puteam rămâne în slujba președintelui”.

Ilia Rojdestvenski: „Jumătate de planetă este obsedată de o întrebare: cum e sănătatea lui Putin?”

Gleb Karakulov: „Pot să vă spun că am fost în multe călătorii cu el, făcea multe deplasări înainte de 2020. După, a stat mai mult în buncăr și a făcut una, maxim trei, călătorii pe an. Este într-o stare de sănătate mai bună decât alți oameni de vârsta lui. Știu că oamenii din jurul președintelui fac teste PCR de mai multe ori pe zi.”

Ilia Rojdestvenski: „Poate Putin este bolnav în fază terminală și se teme să ia COVID?”

Gleb Karakulov: „Dacă are ceva probleme de sănătate, sunt unele legate de vârstă. Probabil are ceva. Dar nimic serios, aș zice”.

Karakulov este ofițerul cu cel mai mare grad care fuge din țară în istoria modernă a Rusiei. Era inginer în cadrul departamentului de comunicații prezidențiale din FSO și lucra direct cu Vladimir Putin. A pus la dispoziția șefului statului și premierului linii sigure de comunicații și a fost în peste 180 de călătorii în străinătate în timpul celor 13 ani în FSO”.

D.Constantin