2.8 C
București
miercuri, 22 ianuarie 2025 - 11:52
No menu items!

Deși ar putea testa toate mutațiile Covid, New York-ul verifică doar 1% din cazurile noi

spot_img

În New York City, în ciuda numeroaselor sale spitale și instituții de cercetare, doar aproximativ 55 de cazuri de coronavirus pe zi au fost secvențiate și examinate, luna trecută, în medie, pentru a găsi variante mai contagioase  ale coronavirusului.

Acest lucru arată că la doar 1% din noile cazuri înregistrate în metropolă, se face secvențierea, relatează New York Times. Experții spun că este nevoie de o rată de secvențiere de 10%, pentru a înțelege dinamica pandemiei din New York, și mai ales în contextul îngrijorărilor că mutațiile ar putea bloca eficacitatea vaccinurilor, aceleași mutații care au condus deja la o explozie de cazuri în Marea Britanie, Brazilia și Africa de Sud.

Până la sfârșitul lunii februarie, oficialii din domeniul sănătății din New York speră să aibă la dispoziție un program de supraveghere mai robust care să implice secvențierea genomului – adică examinarea materialului genetic pentru mutații – a aproximativ 10% din cazurile de cazuri nou depistate, potrivit Dr. Jay Varma, consilier senior în domeniul sănătății publice al Primăriei.

Cu o medie de peste 5.000 de cazuri noi pe zi în ultimele săptămâni, acest lucru ar oferi o imagine bună a variantelor covid prezente în New York și cât de mult se dezvoltă acestea, a spus dr. Varma.

Dar efortul de a atinge acest punct de reper subliniază modul în care, la un an de la pandemie, oficialii locali, de stat și federali abia au reușit să mobilizeze resurse pentru nevoile de sănătate publică, susțin jurnaliștii americani.

Încercarea de a obține laboratoare care se concentrează în principal pe lucruri precum secvențierea genomului uman special pentru cancer sau alte afecțiuni pentru a-și schimba interesul de a lucra cu agenți patogeni necesită uneori eforturi”, a spus el.

„Fiecare instituție își face propriile treburi”, a declarat profesorul Adriana Heguy de la Școala de Medicină Grossman a Universității din New York, a cărei echipă a secvențiat aproximativ 96 de eșantioane pe săptămână și ale cărei cercetări anul trecut au ajutat la stabilirea faptului că pandemia din New York a sosit prin Europa, nu prin China.

Cu centrele sale medicale academice majore și instituțiile de cercetare, există mult mai multe echipamente în New York decât ar fi nevoie pentru a verifica genomul coronavirusului din fiecare caz pozitiv, dacă cineva ar fi înclinat să facă acest lucru.

„Mașinile noastre ar putea rezista la mii sau sute de mii de testări”, a spus dr. Neville Sanjana, un om de știință cu un laborator la New York Genome Center din Lower Manhattan. „Deci, capacitatea nu este problema.”

Problema laboratoarelor de cercetare – destul de ciudat, pe fondul unei pandemii care a infectat probabil mai mult de un sfert din New York – este accesul la probe. În New York, nu există o conductă de volum ridicat de probe de virus pozitive din spitale sau din punctele de testare către laboratoarele de cercetare pentru a efectua supravegherea genetică.

Sursa: New York Times