Săptămâna aceasta vă oferim un desert pe cât de ușor, pe atât de simplu de realizat, deoarece nu necesită coacere
Ingrediente:
- kiwi – 2 bucăți,
- 100 ml smântână lichidă,
- 75 ml lapte condensat,
- 100 gr zahăr,
- 100 gr biscuiți,
- ½ plic de gelatină,
- 30 ml apă,
- 50 gr unt.
Mod de preparare:
Biscuiții se sfărâmă cu ajutorul unui robot de bucătărie sau cu ajutorul unei mașini de tocat și se amestecă cu untul topit.
Se trece apoi în formă și se presează cu o linguriță, ușor, astfel încât să nu rămână spațiu gol și se dă la rece pentru 30 minute.
Smântâna lichidă se amestecă cu jumătate din cantitatea de zahăr, până când acesta se topește în întregime, apoi cu ajutorul unui mixer sau al unui tel se bate spumă până ce capătă consistență și se dă la rece.
Kiwi se curăță, se spală și se taie cubulețe. Se amestecă cu cealaltă jumătate din cantitatea de zahăr și se pune pe foc mediu. După ce a dat în clocot, se stinge focul și cu un blender se va pasa.
Se înmoaie gelatina în 30 ml de apă rece, timp de 10 minute. Se toarnă apoi peste laptele condensate fierbinte, dar nu clocotit. Când aceasta s-a topit în întregime, se amestecă cu pasta de kiwi și cu frișca.
Se toarnă apoi în forme, peste blatul de biscuiți și se dă la rece pentru cel puțin 2 ore.
Se poate servi ca atare sau însoțit de sos de ciocolată.
Nicoleta Popa