6.1 C
București
sâmbătă, 23 noiembrie 2024 - 0:47
No menu items!

Descinderi la o grupare care prelua ilegal firme cu capital important. Una dintre societăți, evaluată de 10 milioane de euro

spot_img

Polițiștii au descins, miercuri dimineață, la locuințele și sediile unor firme din județul Cluj, Brașov, Neamț și municipiul București. Este vizată o grupare care a preluat ilegal firme cu capital important, una dintre societăți fiind evaluată la 10 milioane de euro.

“În acest moment, se află în derulare 10 percheziții domiciliare și la sediilor unor firme din județele Cluj, Brașov, Neamț și municipiul București, totodată, fiind puse în executare 7 mandate de aducere”, anunță IPJ Sibiu.

La nivelul Serviciului de Investigarea Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sibiu se află în lucru un dosar penal în care se efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunilor de infracțiunilor de grup infracțional organizat, efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos, fals în declarații, înșelăciune, fals și  uz de fals.

Cercetările în acet caz au fost demarate, în luna aprilie a acestui an, în urma unei sesizări depuse de un sibian, polițiștii Serviciului Investigarea Criminalității Economice.

Astfel, în urma investigațiilor desfășurate, polițiștii au stabilit faptul că modul de operare al grupării consta în preluarea frauduloasă de la titularii unor societăți comerciale a părților sociale, sub pretextul unei eventuale cumpărări a societății, prin înaintarea unor documente de cesiune false către O.N.R.C., profitând de contextul pandemiei, când astfel de operațiuni puteau fi efectuate și online, prin folosirea semnăturii electronice a unui avocat.

Un alt mod de operare a fost convingerea administratorilor societății să se înscrie la unele licitații, iar după obținerea documentelor societății preluarea acesteia prin același circuit al documentelor false.

Gruparea urmărea preluarea unor firme cu capital important, spre exemplu una dintre societăți, care are ca obiect de activitate tratarea și purificarea apei și aerului, a fost evaluată la 10 milioane de euro.

Activitățile beneficiază de sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Cluj, Brașov și sector 3 București, Serviciul Criminalistic Sibiu, Unitatea Teritorială de Analiza a Informaților Sibiu, Serviciului de Investigații Criminale Cluj și Sibiu, precum și al serviciilor de acțiuni speciale Sibiu, Cluj, Brașov și Neamț. Suportul de specialitate este asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.