-1 C
București
luni, 23 decembrie 2024 - 3:40
No menu items!

Deodorantul, inamicul meu tăcut

spot_img

 Deodorantul, inamicul meu tăcut

Pielea este un înveliş viu, care respiră şi are o mare capacitate de absorbţie. Pielea absoarbe practic toate substanțele aplicate pe suprafaţa ei. Dacă acestea sunt benefice, efectele folosirii lor vor fi la fel. Dar dacă acestea sunt substanţe chimice toxice, vor avea efecte adverse atât asupra pielii, cât şi asupra organelor interne ale corpului nostru.

 E bine de știut că produsele de îngrijire corporală pe care le folosim, cremele, gelurile de duș, săpunurile, șampoanele, pasta de dinți, etc., dar și detergenții, conțin substanțe foarte periculoase pentru sănătate.

 Deodorantele antiperspirante sunt foarte periculoase, împiedică procesul natural de transpiratie, prin care corpul vrea să elimine toxine! În plus, antiperspirantele ne bagă în organism aluminiu, parabeni și alte substanțe nocive.

Parabenii, compuși chimici ce se găsesc în mai multe produse de toaletă precum cele de machiaj, spuma de ras, loțiuni de bronzat, pasta de dinți și cel mai adesea în deodorante, se regăsesc și în țesuturile extrase din tumorile canceroase la sân.

Specialiştii au descoperit că parabenii mimează efectele estrogenului, hormonul sexual feminin care, printre altele, poate contribui la dezvoltarea tumorilor maligne.

Un efect similar de favorizare a apariției tumorilor îl are şi aluminiul, care intră în compoziţia deodorantelor şi antiperspirantelor. Sărurile de aluminiu şi zirconiu din compoziţia deodorantelor blochează glandele sudoripare şi reduc pentru câteva ore cantitatea de transpiraţie de la nivelul pielii. Totuşi, din cauza aluminiului care se absoarbe prin piele, deodorantele şi antiperspirantele care conţin acest element pot contribui la apariţia tumorilor mamare.

Studiile au relevat că femeile care nu foloseau deodorant sau au încetat să-l folosească aveau în continuare parabeni în țesuturile din jurul sânilor.

“Relația de cauza-efect dintre parabenii din deodorante și cancerul mamar pare a se confirma”, a declarat coordonatorul cercetarii Leste Barr, de la Spitalul Universitar din Manchester.

C.I.