1.7 C
București
vineri, 22 noiembrie 2024 - 9:08
No menu items!

Deloitte: Companiile vor să recalifice peste o treime din angajați, pe fondul automatizării

spot_img

Companiile globale plănuiesc să recalifice peste o treime (34%) din forţa de muncă, în următorii trei ani, ca urmare a transformării tehnologice, conform unui studiu publicat de compania de consultanță Deloitte, care se referă la tendințele la nivel mondial.

Raportul ”Deloitte Automation with Intelligence” arată că peste două treimi (68%) dintre liderii de afaceri au apelat la automatizare pentru a răspunde pandemiei de COVID-19, iar 23% dintre respondenţi au spus că au acordat prioritate automatizărilor care au îmbunătăţit rezilienţa organizaţiei.

Alte concluzii ale studiului:

  • Aproape jumătate dintre cei chestionaţi au afirmat că folosesc, deja, astfel de servicii în demersul de automatizare, în timp ce o treime au accelerat investiţiile în soluţii de automatizare stocate în cloud ca răspuns la pandemie.
  • Interesul organizaţiilor de a apela la tehnologii de automatizare este în creştere, 73% dintre acestea iniţiind acest proces, cu un sfert mai mult faţă de anul trecut.
  • 13% din totalul celor intervievaţi susţin că organizaţia lor foloseşte peste 50 de soluţii de automatizare, în creştere de la 8% în 2019 şi 4% în 2018.
  • Cea mai răspândită tehnologie de automatizare este robotizarea proceselor (78%), urmată de recunoaşterea facială optică sau inteligentă – cu 51%, managementul proceselor de business (BPM) – pondere de 36%, şi inteligenţa artificială (AI) – de 34%.
  • La momentul actual, puţin peste un sfert (26%) dintre companiile folosesc tehnologii de automatizare în faza de testare şi 38% dintre cele care implementează şi-au exprimat interesul crescut faţă de adoptarea acestora.
  • Fragmentarea proceselor şi lipsa de pregătire din punct de vedere IT rămân cele mai importante bariere, ca şi în ultimii doi ani.

Sondajul Deloitte a fost realizat la nivel global în rândul a peste 440 de directori din departamentele de IT, financiar şi operaţional, lideri responsabili cu automatizare şi de soluţii de servicii, din 29 de ţări, inclusiv România.