Dieteticienii şi nutriţioniştii din lumea întreagă laudă virtuţile micului-dejun. Un mic dejun sănătos îţi dă energie pentru întreaga zi și îţi hrăneşte creierul.
Atunci când sari peste micul dejun, metabolismul tău nu mai funcţionează la capacitate maximă şi astfel îţi scade şi nivelul de energie. Lipsa mesei de dimineață poate provoca stări de amețeală, confuzie și sistemul imunitar ar putea să slăbească, devenind mai vulnerabil în fața bacteriilor și a virusurilor.
Totodată, dacă nu iți iei micul dejun dimineața, poți deveni iritabil. Acest lucru se produce datorită scăderii glicemiei, ce se manifestă în general pe la jumătatea dimineţii şi conduce la apariţia iritabilităţii şi a nervozităţii.
Micul dejun bogat influențează echilibrele hormonale din organism, iar procesele metabolice folosesc cu maximă eficiență carbohidrații și proteinele pentru a produce combustibil și a arde eficient țesuturile adipoase din organism.
Încearcă totuşi să eviţi variantele nesănătoase şi optează pentru o gustare care deşi are mai multe calorii, nu este plină de aditivi.
Noi studii au asociat lipsa unui mic dejun cu apariţia bolilor de inimă şi a diabetului. Astfel s-a observat că persoanele ce nu luau micul dejun aveau un nivelul crescut al colesterolului şi al glicemiei.
C.A.