-1 C
București
luni, 23 decembrie 2024 - 5:58
No menu items!

De ce se opun asociațiile de părinți materiei de educație sexuală

spot_img

18 Asociații de părinți sau care au ca interes principal familia i-au scris ministrului Educației, cerându-i să lase educația sexuală și familială în seama părinților.

Organizațiile susțin că părinții sunt ignorați când vine vorba despre dezbaterile privind introducerea materiei de educație sexuală în școli. Mai mult, semnatarii scrisorii spun că inițiatorii acestui proiect au interese private, care nu coincid cu cele legate de soarta copiilor sau a familiilor.

Și nu pentru că ei nu ar fi interesaţi de problema în discuţie, ci pentru că în jurul acestui subiect nu a existat niciodată o dezbatere publică, solicitarea introducerii „educației sexuale” fiind exclusiv un subiect pus în scenă – cu crescânde accente de bâlci – de interese private, reprezentate prin ONG-uri care nu au avut și nu au cea mai mică intenție de a lua în considerare părerile sau opțiunile părinților.

În campaniile pro-educație sexuală părinţii lipsesc sau, dacă li se dă atenție este doar pentru a li se comunica, pe un ton savant, că nu sunt abilitaţi să îşi educe propriii copii cu privire la chestiunile de sexualitate, deoarece… nu au cunoştinţe experte în materie de sexualitate.

Scrisoare deschisă adresată ministrului Educației

Asociațiile de părinți invocă chiar drepturile părinților, care se numără printre cele fundamentale ale omului, astfel că o autoritate a statului nu poate să încalce legile privind rolul și autoritatea familiilor.

De unde rezultă așadar obligația pe care statul român ar avea-o de a include în curiculă o materie predată într-un mod care promovează practici sexuale imorale, un stil de viaţă promiscuu şi plin de riscuri pentru sănătatea și viața copiilor? Legislația drepturilor omului nu a intenționat niciodată să acorde Statului putere prin uzurparea autorității părinților.

Scrisoare deschisă adresată ministrului Educației

Semnatarii mai adaugă că unele persoane dintre promotorii educației sexuale în școli sunt aceleași care s-au opus, în trecut, adoptării unei legi pentru limitarea efectelor pornografiei, pe motiv că acestea ar fi dus la limitarea libertății de expresie. .

Nu permiteți ca educaţia românească să preia, doar pentru că „așa e în Occident”, modele eșuate, care au avut și au efecte ce amplifică și așa grava criză a Europei și Americii de Nord. Nu permiteți minorității să decidă pentru majoritate!

Scrisoare deschisă adresată ministrului Educației