Când vine vorba despre detoxifierea organismului, părerile sunt împărțite. Unii specialiști recomandă 4 cure de detoxifiere pe an, alții, două (primăvara și toamna), iar unii medici spun că dacă avem o dietă corectă și un stil de viață sănătos nu avem nevoie de detoxifiere
În condițiile în care totuși urmezi o dietă de detoxifiere, sportul nu ar fi o alegere tocmai potrivită într-o asemenea situație, deoarece atunci când facem exerciții fizice, prin acțiunea musculară intensă, se creează acizi, care trebuiesc eliminați. Dacă un organism se află într-o stare intensă de detoxifiere, nu mai are nevoie de acizi în plus, pentru că înseamnă o suprasolicitare a sistemului de eliminare, care trebuie să facă față la toxinele eliminate prin cură și la acizii creați prin mișcare.
Totodată, în timpul exercițiului fizic, prin mișcarea intensă a sistemului circulator și limfatic se antrenează eliminarea toxinelor prin transpirație / urină, ajutând astfel la curățarea corpului.
Dacă faci sport și mișcare, ar trebui să nu uiți că alimentele pe care le consumi pentru detoxifiere nu îți pot oferi energia necesară și astfel, te poti simți obosit, confuz și poți avea senzație de greață.
De asemenea, masa musculară ar putea avea de suferit, ceea ce poate determina un risc mai mare de leziuni și îți poți deregla metabolismul.
Dacă simptomele de detoxifiere sunt dure, neplăcute și nu vă permit să faceți mișcare, ascultați-vă organismul și permiteți-vă odihnă suficientă și repaos, după caz. Dacă simptomele sunt usoare, suportabile, atunci puteți face exerciții precum mersul pe jos, înotul relaxant, intinderi ușoare.
Înainte de a face sport hrana recomandată este un fruct dulce cu un conținut mare de apă – aport maxim de energie cu minim de consum și cu o hidratare corespunzatoare.
R.M.