-1 C
București
luni, 23 decembrie 2024 - 4:32
No menu items!

De ce nu slăbesc?

spot_img

 De ce nu slăbesc?

La femei acumularea de grăsimi se datorează cu predilecție uror particularități constituționale, ele având o predispoziție naturală de a-și apăra rezervele de grăsimi pentru a fi pregătite din punct de vedere biologic pentru sarcină.

Ținând cont de faptul că femeile suportă multe dereglări endocrine pe parcursul vieții, ele au nevoie în permanență de o grijă deosebită asupra controlului greutății și a dietei.

 Responsabili de aceste modificări sunt hormonii estrogeni. Urmând un grafic, până la vârsta de 30 de ani, concentrația de hormoni este caracterizată de o activitate intensă, însă de la 30 de ani, nivelul de estrogeni scade în mod constant, iar la menopauză, estrogenii suferă o diminuare bruscă. Tendința oscilantă a estrogenilor este principala cauză pentru apariția acumulărilor adipoase în punctele critice: brațe, șolduri, abdomen.

 Totodată, somnul insuficient încetinește metabolismul si influențeaza hormonii foamei – leptina și grelina. Leptina dă creierului semnalul de sațietate, iar grelina este semnalul că trebuie să te alimentezi. În lipsa somnului, nivelul de leptină scade și se secretă mai multă grelină, provocând nevoia de a mânca mai mult.

 Sindromul polichistic ovarian, hipotiroidismul sau rezistența la insulină pot reprezenta unul din motivele pentru care nu slăbești.

 Un alt motiv pentru care nu slăbești este că mănânci prea puține grăsimi. Când ții o cură de slăbire, toate grăsimile par rele, însă acizii grași esențiali sunt foarte importanți pentru corp. Omega 3, 6 nu pot fi sintetizați de corp, fiind necesar să îi procurăm din alimente precum peștele și uleiul de in, sau pe suplimentele alimentare. Studiile demonstrează că acizii grași esențiali pot influența apetitul nostru și ne determină să mâncăm mai puțin.

  C.I.