Trebuie să ai grijă de unghiile tale aplicând creme hidratante pentru mâini sau masându-le în mod regulat cu ulei de vitamina A
Te-ai gândit vreodată la ce se întâmplă cu unghiile tale atunci când apelezi la o manichiură cu gel? Iată cum își sunt afectate unghiile, potrivit Yahoo News:
Lampa UV
Atunci când îți usuci unghiile sub lumina UV, există riscul apariției cancerului. Lămpile UV care sunt folosite pentru uscarea gelului de pe unghii cresc șansele de a dezvolta cancer de piele. Dacă ești îngrijorată de acest aspect, poți aplica loțiuni de protecție solară cu 15 minute înainte de a pleca spre salon. Mai mult, încearcă să găsești un salon care folosește lămpi LED deoarece ele emit mai puține raze UV, iar tu nu trebuie să ții mâinile sub ele la fel de mult timp.
Partea tehnică
Dacă nu ai o manichiuristă pricepută, pot apărea tot felul de probleme în timpul procedurii. Manichiura cu gel presupune pilirea unghiei și dacă din neatenție pila scapă, poți răni pielea mâinilor. Dacă degetele sunt înmuiate apoi în chimicalele folosite pentru acest tip de manichiură, ele pot intra pe sub piele, ducând la infecții destul de serioase. Trebuie să mergi la o manichiuristă cu experiență și în care poți avea încredere.
Riscul unor infecții
Este destul de ușor să te rănești în timpul unei manichiuri cu gel. Este nevoie de tăieturi, frecări și piliri pentru a realiza o manichiură și mulți experți în domeniul sănătății ne previn cu privire la tăierea cuticulelor în saloanele de manichiură deoarece crește riscul unei posibile infecții. Pe cât posibil, mergi la salon cu propria ta pilă și cu propriile tale ustensile pentru realizarea acestei manichiuri. Trebuie să te asiguri eventual că salonul curăță corespunzător ustensilele pentru unghii după fiecare clientă.
Nu forța unghiile din gel
De multe ori nu ajungem la salon pentru îndepărtarea sau întreținerea manichiurii cu gel și avem tendința de a desprinde gelul când crește unghia naturală simțitor de mult. Acest lucru este foarte dăunător pentru unghia ta, la fel cum este folosirea unei substanțe pe bază de acetonă. Aceste obiceiuri slăbesc unghia, o fac mai moale și mai expusă exfolierii. Acetona este o substanță dăunătoare unghiilor și este recomandat să o folosești doar dacă nu ai altă soluție. Dacă îți ștergi unghiile cu acetonă, este indicat să te speli pe mâini și să folosești o crema hidratantă pe care să o aplici inclusiv pe unghii.
Fără excese
Pe lângă toate riscurile acestei proceduri, nu este sănătos să ai mereu unghiile din gel ori date cu ojă sau lac. Trebuie să lăsăm unghiile să respire deorece tratarea lor cu tot felul de astfel de substanțe în mod constant duce nu numai la îngălbenirea unghiei, dar o fac și mai moale. Trebuie să ai grijă de unghiile tale aplicând creme hidratante pentru mâini sau masându-le în mod regulat cu ulei de vitamina A, menit să întărească suprafața unghiei.
C.A.