3 C
București
miercuri, 6 noiembrie 2024 - 3:56
No menu items!

De ce merele verzi sunt cele mai sănătoase

spot_img

Merele verzi sunt o sursă excepțională de vitamine A, B și C

 

mere verzi

 

Dintre toate soiurile, merele verzi sunt printre cele mai sănătoase fructe, așa că trebuie incluse în dietă, notează Yahoo News. Află de ce sunt senzaționale merele verzi și ce beneficii exceptionale îți aduc!

Piele strălucitoare
Merele verzi sunt o sursă excepțională de vitamine A, B și C, care ajută la eradicarea radicalilor liberi din organism și mențin pielea sănătoasă și strălucitoare. Merele verzi conțin mai multe minerale esențiale, fiind mai bogate în fier, zinc, cupru, potasiu, decât alte soiuri de mere. Aceste minerale îmbunătățesc oxigenarea celulară și prin aceasta accelerează metabolismul.

Combinația specială între antioxidanți și fibre din merele verzi ajută la îmbunătățirea texturii pielii mai ales în ceea ce privește elasticitatea ei. Merele verzi sunt excelente pentru persoanele care au tenul pătat și cearcane, consumul constant de mere verzi ameliorând aceste probleme. Merele verzi previn și amelioreaza acneea și combat sau scad intensitatea alergiilor cutanate.

Merele verzi stimulează regenerarea celulelor
Merele verzi conțin antioxidanți, care în afară de contribuția la eliminarea radicalilor liberi ajută și la reconstruirea și refacerea celulelor și regenerarea țesuturilor. Antioxidanții sunt, de asemenea, benefici pentru ficat, iar unii nutrienți din coaja verde a merelor susțin activitatea biliară.

Asigură tranzitul intestinal
Cantitatea mare de fibre din merele verzi ajută la curatarea tubului digestiv și, astfel, susțin buna funcționare a sistemului digestiv. Merele verzi susțin peristaltismul intestinal, curăță intestinele de toxine prin conținutul mare de celuloză, mult mai mare decât în alte tipuri de mere.

Susțin dieta
Dacă vrei să slăbești, merele verzi sunt o necesitate. Include cel puțin un măr verde în dieta zilnică, pentru că unii compuși nutritivi din coaja merelor previn acumularea de grăsimi la nivelul depozitelor adipoase, dar și din vasele de sânge, menținând un flux sanguin normal la nivelul inimii. Un factor în plus care îmbunătățește metabolismul și contribuie la menținerea greutății sub control.

Întăresc oasele

Merele verzi asigură funcționarea normală a glandei tiroide și, astfel, previn bolile legate de structura osoasă și mențin echilibrul între calciu și potasiu din organism.

Păr sănătos
Merele verzi sunt foarte bune pentru păr deoarece stimulează creșterea firului de păr, previn căderea părului (prin aportul mare de minerale) și îl mentin strălucitor și sănătos. Despre merele verzi se mai spune că vindecă mătreața tocmai prin capacitatea benefică pe care o au, în general, asupra pielii.

Previn cancerul și diabetul
Sucul de mere verzi, băut înainte de expunerea la soare funcționează ca un ecran protector împotriva soarelui, din interior. În plus, sucul de mere verzi, dar și merele verzi au capacitatea de a reduce nivelul necesar de insulină din organism, ceea ce face ca aceste fructe să prevină eficient cancerul de piele și diabetul.

 

R.M.