2.3 C
București
joi, 23 ianuarie 2025 - 3:24
No menu items!

De ce creşte numărul deceselor din Colectiv

spot_img

Amestecul peste limita letală a substanțelor descoperite în clubul Colectiv, poate fi una dintre cauzele deceselor multiple din ultimele zile.

Institutul Naţional de Medicină Legală Mina Minovici Bucureşti a publicat rezultatele analizelor toxicologice ale celor 26 de tineri care au murit în ultimele zile, la spital, din cauza rănilor din incendiul de la clubul Colectiv. 18 dintre cele 26 de persoane prezentau în sânge concentraţii de acid cianhidric şi monoxid de carbon peste limita letală. Pe lângă cele două substanţe, se mai notează şi izocianaţi, oxizi de azot şi de sulf, acid clorhidric, hipoclorit, hidrogen sulfit, benzen, fenoli, adică adevărate bombe cu ceas în domeniul materialelor inflamabile.

Raportul INML subliniază faptul că toate substanţele menţionate generează efecte toxicologice imediate, însă o bună parte dintre ele au şi efecte întârziate, unele dintre care se manifestă prin cedarea organelor în timp.

Studenţii de la Universitatea Politehnică din Bucureşti au făcut, zilele trecute, un experiment prin care au analizat gazul generat de arderea unui burete pentru izolare fonică, acelaşi tip care căptuşea stâlpii şi tavanul din club. În afară de acidul cianhidric şi monoxidul de carbon, au mai găsit toluen şi xilen, alte două substanţe inflamabile. Dacă toluen vă sună cunoscut, este pentru că prin nitrarea sa, se obţine trinitrotoluenul, sau TNT, un exploziv. Inhalarea toluenului în niveluri moderate duce la oboseală, confuzie, slăbiciune, pierderi de memorie, greaţă şi pierderea vederii. Inhalarea unui nivel ridicat poate duce la deces.

Octavian Cătuşanu