Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis că Dan Şova poate fi cercetat în arest la domiciliu, dar hotărârea poate fi atacată tot la ÎCCJ.
Magistraţii de la Înalta Curte au luat în discuţie, joi, o contestaţie la măsura arestului preventiv, depusă de senator. La şedinţa de judecată a venit şi iubita lui Dan Şova, deputatul Cătălina Ştefănescu.
Procesul s-a ţinut cu uşile închise, dar avocaţii au declarat că Dan Şova le-a cerut judecătorilor cercetarea sa în libertate în dosarul CET Govora. La rândul lor, procurorii anticorupţie au solicitat ca Şova să rămână după gratii. Magistraţii au anunţat vineri că Dan Şova poate fi cercetat în arest la domiciliu, dar decizia poate fi atacată cu contestaţie, atât de DNA, cât şi de apărătorii lui Şova.
Dan Şova a spus încă de la demararea cercetărilor că este nevinovat şi că DNA nu are suficiente probe care să dovedească faptul că ar fi pus presiune pe fostul director general al CET Govora astfel încât acesta să semneze, în două rânduri, un contract de asistenţă juridică de tip abonament cu o anumită casă de avocatură. Procurorii DNA au invocat însă probele din declaraţiile date de angajaţii CET Govora, dar şi de directorul general, Mihai Bălan, care a recunoscut acele presiuni făcute atât direct de Dan Şova, cât şi indirect prin intermediul reprezentanţilor administraţiei locale din judeţul Vâlcea.
Dan Șova a fost arestat pe 15 decembrie, deoarece, susţine DNA, în perioada octombrie 2011 — iulie 2014, a cerut și a primit în total 100.000 de euro de la o persoană denunțătoare, în schimbul traficării influenței sale reale pe care o avea pe lângă directorul general al CET Govora SA, Mihai Bălan, astfel încât acesta din urmă să asigure încheierea de contracte de asistență juridică cu o anumită societate de avocatură, contract de tip abonament lunar, la o valoare de 10.000 euro/lună.
M. Nedelcu