3.5 C
București
luni, 23 decembrie 2024 - 15:53
No menu items!

Curtea de Apel Galați nu l-a arestat pe Boldea, în ciuda probelor

spot_img

Deși procurorii DIICOT au dovedit cu probe că deputatul Mihail Boldea și-a folosit influența dată de funcția sa în obținerea de contracte cu mai multe ministere, prin firme ce prezentau oferte de preț falsificate, Curtea de Apel Galați nu a fost de acord cu arestarea parlamentarului, cerută de DIICOT.

Rețeaua Boldea. Cum a fraudat deputatul PDL mai multe ministere

Procurorii au susținut în instanță că, „prin folosirea influenţei pe care o avea în calitate de deputat în Parlamentul României, inculpatul Boldea Mihail a determinat atribuirea de către unităţi bugetare gălăţene din cadrul Ministerului Educaţiei şi Cercetării, a unor lucrări către cele două societăţi comerciale susmenţionate”.

În plus, potrivit procurorilor, „prin utilizarea unor oferte de preţ provenite de la societăţile comerciale controlate de către membrii grupului infracţional, ori a unor oferte de preţ falsificate membrii din palierul de comandă a grupului infracţional au reuşit obţinerea atribuirii unui număr de 10 lucrări de amenajări, reabilitări şi dotare de sisteme de supraveghere video a unor instituţii de învăţământ”.

Anchheta demonstrează că, după atribuirea directă a lucrărilor către firmele  controlate de rețeaua Boldea, acestea erau subcontractarea către terţe societăţi comerciale care executau efectiv lucrările la preţul pieţei, respectiv la preţul de aproximativ 25%-30% din cel finanţat. Subcontractorii se aprovizionau din surse proprii cu materialele necesare efectuării lucrărilor, executate cu personalul propriu.

DIICOT a dovedit cu probe că diferenţa dintre preţul finanţat şi preţul real de executare al lucrării era însuşit membrii grupării controlate de Mihail Boldea.

Procurorii au atacat cu recurs decizia de joi noapte a Curții de Apel Galați.

FOTO galatipenet.ro