Proiectul intitulat „Investiţie în resurse umane, mai multe şanse la ocupare – INVEST”, finanțat din fonduri europene, va fi lansat miercuri la Alexandria (județul Teleorman)
Șomerii și persoanele inactive din județele Teleorman, Dâmbovița, Prahova și din regiunea București-Ilfov pot beneficia gratuit de cursuri de formare profesională, la mare căutare în statele vest-europene: îngrijitori de bolnavi și bătrâni la domiciliu, babysitteri şi barmani. Mai mult, pe toată durata cursurilor, cei interesați vor primi subvenții și vor putea beneficia, în continuarea cursurilor de calificare, și de lecții de „competenţe informatice”, pentru dezvoltarea abilităţilor de lucru cu computerul și de „competenţe antreprenoriale” pentru înfiinţarea şi conducerea propriei afaceri.
Toate acestea, în cadrul unui proiect intitulat „Investiţie în resurse umane, mai multe şanse la ocupare – INVEST” și finanțat din fonduri europene prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007- 2013.
Proiectul va fi lansat, miercuri, la ora 11.00 la Alexandria (în sediul Primăriei Alexandria) de inițiatori – Austromed Holding SRL, în parteneriat cu bit education & consulting România SRL şi expertul transnaţional bit management Beratung GmbH. Potrivit acestora, obiectivul general al proiectului se aliniază contextului generat de nevoile pieței muncii din România și vizează facilitarea integrării ocupaționale, deschizând grupului ţintă participant perspectiva unui loc de muncă atractiv și durabil, capabil să-i asigure un venit decent. În acest scop, parteneriatul condus de Austromed Holding efectuează cursuri de calificare în profesii cu înaltă valoare socială, aflate în expansiune în România şi cu mare căutare în ţări dezvoltate ale Uniunii Europene.
„Pentru facilitarea angajării, grupul ţintă va beneficia de consiliere profesională și mediere pe piaţa muncii. Cursurile, consilierea profesională și medierea muncii sunt gratuite, la aceste activităţi putând lua parte orice persoană inactivă sau aflată în şomaj de lungă durată, cu domiciliul în regiunea Bucureşti-Ilfov, judeţele Teleorman, Dâmboviţa sau Prahova. Participanţii vor primi subvenţii pe toată durata prezenţei la cursuri”, mai arată inițiatorii programului.
Proiectul, în valoare totală de 13.299.444,15 lei, se desfăşoară pe parcursul a 18 luni, urmând să se încheie cel târziu la 27 septembrie 2015.
R.D.