-1 C
București
luni, 23 decembrie 2024 - 5:45
No menu items!

Cursuri gratuite de calificare profesională pentru îngrijitoare la domiciliu, babysitteri și ospătari

spot_img

Proiectul „Acţiuni strategice pentru dezvoltare strategică” va fi prezentat marți la București

ospatar

Persoanele inactive și cele ocupate doar cu agricultura de subzistență care-și au domiciliul în Bucureşti și în județele Ilfov, Teleorman, Dâmboviţa sau Prahova pot beneficia gratuit de cursuri de calificare, dar și de consiliere și mediere pentru obținerea unui loc de muncă care să le ofere un venit decent, pentru profesii în expansiune în România și la mare căutare în statele vest-europene: îngrijitoare de bătrâni la domiciliu, îngrijitoare de copii la domiciliu și ospătari.

Mai mult, pe toată durata cursurilor, cei interesați vor primi subvenții și vor putea beneficia, în continuarea cursurilor de calificare, și de lecții de „competenţe informatice”, pentru dezvoltarea abilităţilor de lucru cu computerul și de „competenţe antreprenoriale” indispensabile înfiinţării şi conducerii propriei afaceri.

Toate acestea, în cadrul proiectului „Acţiuni strategice pentru dezvoltare strategică” finanțat din fonduri europene nerambursabile prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007- 2013 „Investește în oameni!”.

Proiectul va fi prezentat marți, la ora 11.00, în Capitală, la Hotel Ramada Majestic (Calea Victoriei nr. 38-40), sala Academiei de inițiatori – Austromed Holding, în parteneriat cu bit education & consulting România, Asociaţia Comunelor din România şi expertul transnaţional bit management Beratung GmbH. Potrivit acestora, obiectivul general al proiectului răspunde cerințelor pieței muncii din România și vizează facilitarea integrării ocupaționale, deschizând grupului ţintă participant perspectiva unui loc de muncă atractiv și durabil, capabil să îi asigure un venit decent. În acest scop, parteneriatul condus de Austromed Holding efectuează cursuri de calificare în profesii cu înaltă valoare socială, aflate în expansiune în România şi cu mare căutare în ţări dezvoltate ale Uniunii Europene.

„Pentru facilitarea angajării grupul ţintă va beneficia de consiliere profesională și mediere pe piaţa muncii. Cursurile, consilierea profesională și medierea muncii sunt gratuite, la aceste activităţi urmând să ia parte 540 de persoane inactive şi 200 de persoane ocupate în agricultura de subzistenţă, cu domiciliul în Bucureşti, Ilfov, Teleorman, Dâmboviţa sau Prahova. Participanţii vor primi subvenţii pe toată durata prezenţei la cursuri. Competenţele însușite în cadrul cursurilor de antreprenoriat vor putea fi aprofundate prin sesiuni suplimentare de consultanţă, la finele cărora va avea loc un concurs cu premii pentru cele mai bune 75 de planuri de afaceri”, mai arată inițiatorii.

Proiectul, în valoare totală de 15.774.731,30 lei este o aplicaţie a strategiei Uniunii Europene de integrare profesională şi îmbunătăţire durabilă a nivelului de trai al persoanelor defavorizate, se desfășoară pe o perioadă de 18 luni urmând să se încheie la 27 septembrie 2015.