Cartofii prăjiți de la McDonald’s pot fi recreați acasă în doar patru etape.
Iată rețeta:
- Folosiți cartofi proaspeți, spălați bine și curățați.
- Tăiați cu un cuțit foarte bun, cu multă atenție, pentru a obține forma cartofilor de la McDonald’s sau folosiți un aparat pentru tăiat cartofi pai. Grosimea lor trebuie să aibă diametrul de aproximativ 6,35 milimetri, indiferent de lungimea pe care o au, pentru a permite să fie mai moi în interior și ușor crocanți la suprafață.
- Înlocuiți ingredientele nocive din cartofii de la McDonald’s cu ingrediente naturale. Mai întâi, cartofii trebuie opăriți, uscați bine (se pot pune la cuptor pentru câteva minute), iar apoi puși într-un amestec de apă cu zahăr pentru a reproduce efectul dextrozei care-i impiedică să devină gri.
- Prăjiți cartofii într-un ceaun sau într-o tigaie mai adâncă pentru a ieși crocanți, timp de 45-60 de secunde, la 116 grade Celsius, îi scuturați bine de ulei și îi băgați la congelator, după care îi puneți din nou la prăjit. Ajungeți astfel la rezultatul cunoscut și dorit.
Daniela Marinescu