4 C
București
vineri, 22 noiembrie 2024 - 16:40
No menu items!

Cum l-au prins procurorii cu minciuna pe Sorin Oprescu. Ce a spus despre banii găsiți în casă

spot_img

Primarul suspendat a declarat că banii găsiți la percheziții au fost strânși de tatăl său, care a murit acum 5 ani. Sorin Oprescu a fost transportat la spital, din arest, deoarece a acuzat o stare de slăbiciune.

Primarul suspendat al Capitlei suferă de diabet și după ce a spus că are dureri în piept, a fost dus la spital. Medicii de la Spitalul Sfântul Ioan l-au evaluat, apoi l-au trimis înapoi în arest.

Viorel Mocanu, unul dintre avocaţii lui Sorin Oprescu, a spus că a aflat întâmplător că edilul a fost transportat la spital, atunci când s-a dus la Arestul Central al Poliţiei Capitalei, unde merge în fiecare zi pentru a discuta cu clientul său.

Conform motivării instanței care a decis arestarea preventivă a lui Oprescu, acesta a declarat, despre banii găsiți la el în casă, că o parte i-ar fi aparținut tatălui său, care a locuit în casa din Ciolpani până în 2010, când a murit. Procurorii au notat însă că dacă sumele ar fi fost strânse pe parcursul anilor trecuți, ar fi fost în lei vechi, nu în lei noi.

Inadvertențele din declaratia inculpatului inserata in procesul-verbal de percheziție vor fi analizate si intr-o viitoare etapă a procesului penal, potrivit balanței probabilităților, in vederea dispunerii măsurii de siguranța a confiscării speciale sau confiscării extinse, după caz. La acest moment procesual, Curtea le valorifica drept modalități de ascundere a produsului altor posibile infracțiuni, aspect ce va cântări la analiza necesitații luării celei mai drastice masuri de prevenție pentru buna desfășurare a procesului penal.

motivare Curtea de Apel București

Sorin Oprescu nu știa, conform procurorilor DNA, nici acționariatul și nici firmele din societățile controlate de fratele și fiul său, deși acestea sunt în domeniul medical. Anchetatorii încearcă acum să găsească toate veniturile ilegale, pentru a le pune sub sechestru.

NIMENI NU TREBUIE SĂ RĂMÂNĂ CU PRODUSELE OBŢINUTE DIN SĂVÂŞIREA DE INFRACŢIUNI. Or, investigaţiile financiare sunt cruciale pentru identificarea, indisponibilizarea şi evaluarea bunurilor susceptibile de a fi confiscate la sfârşitul procesului penal.

motivare Curtea de Apel București

M. Nedelcu