-1 C
București
luni, 23 decembrie 2024 - 3:47
No menu items!

Cum împarte PNL 18 posturi de prefecți și 33 de fotolii de secretar de stat

spot_img

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a anunțat, marţi, că Biroul Politic Naţional al partidului a stabilit formula politică de împărţire a posturilor de prefecţi şi secretari de stat. Liberalilor urmează să le revină 18 poziţii de prefect şi 33 de secretar de stat.

„PNL a stabilit astăzi (marți – n.r.) o formulă politică de împărţire echilibrată a posturilor de prefecţi şi a poziţiilor de secretari de stat care revin PNL, urmare a algoritmului de reprezentare a celor trei partide de guvernământ în România. Este un pas pe care am vrut să-l facem acum, după ce am epuizat prioritatea zero a coaliţiei de guvernământ şi anume adoptarea Legii bugetului de stat, tocmai pentru a asigura o bună funcţionare şi o fluidizare a procesului de conducere a aparatului public central de stat şi a administraţiei publice locale. Acesta este motivul pentru care astăzi am decis acest lucru. Vorbim de o formulă de calcul care, în primul rând, ţine cont de ponderea fiecărui partid în cadrul coaliţiei de guvernământ. Pe cale de consecinţă, PNL îi revin 18 poziţii de prefecţi şi 33 de poziţii de secretari de stat”, a spus Stroe la finalul ședinței BPN. El a precizat că nu s-au discutat  nume, ci doar modul în care vor fi repartizate aceste funcţii la nivelul organizaţiilor judeţene.

„Pentru PNL este în esenţă o reaşezare, pentru că nu este vorba de o schimbare din temelii, nu este vorba neapărat de noi nominalizări pentru toate aceste poziţii pentru că mulţi din cei care vor ocupa aceste posturi deja se regăsesc în funcţie, sunt deja la post şi nu se pune problema unor noi nominalizări. Celor care, din păcate, vor părăsi aceste poziţii le mulţumim şi cu siguranţă ne vom putea baza pe ei, pe expertiza lor şi în alte funcţii din zona administraţiei publice centrale sau locale”, a mai spus Stroe citat de Agerpres.

Purtătorul de cuvânt al PNL a precizat că, în această împărţire, a contat foarte mult activitatea celor care până în prezent au fost în funcţie, mapa profesională a acestora şi negocierile locale ale partidelor de guvernământ. El a susţinut că este posibil să conteze şi faptul că cei care vor ocupa aceste funcţii să fi fost parlamentari, însă a adăugat că acest lucru nu este determinant.

R. Dan