Arderea intensă a caloriilor are câteva secrete la îndemâna oricui:
Mişcare zilnică – mers pe jos, gesticulat, dans, gimnastică uşoară de relaxare, fâţâit prin casă sau la birou, urcatul şi coborâtul scărilor, schimbarea poziţiei corpului.
Ritm alternant – schimbări bruşte de ritm în timpul mersului sau la urcatul scărilor.
Apă rece – consumată zilnic, grăbeşte procesul metabolic. În funcţie de înălţimea şi greutatea corporală, este recomandat consumul zilnic de apă într-o anumită cantitate.
Guma de mestecat fără zahăr – arde calorii, alături de o dietă sănătoasă şi de exerciţii fizice regulate.
Proteine – organismul se foloseşte de calorii pentru a transforma proteinele în carbohidraţi, aşadar, cu cât alimentele sunt mai bogate în calorii, cu atât mai multe calorii se consumă şi să nu uitam că micul dejun este cea mai importantă şi copioasă masă a zilei!
Picant şi acru – boia iute, muştar cu hrean, oţet, chilly, ceapă, usturoi, lămâie, limetă, grapefruit şi metabolismul se accelerează. În plus, după ce mănânci picant, simţ nevoia de a bea mai multă apă, ceea ce ajută la îmbunătăţirea metabolismului.
Satisfacerea poftelor – dacă nu ne refuzăm nimic din ceea ce ne dorim, scăpăm de stresul care ne îngraşă. Nu ceea ce consumăm ne îngraşă, ci cantitatea consumată ne afectează.
Moderaţia – atâta timp cât mâncăm pentru a nu muri de foame şi nu pentru a ne balona până la refuz, ne putem păstra silueta decentă. Putem mânca pâine şi paste din când în când, dar nu zilnic sau seara.
Verdeaţa este foarte importantă, aşadar jumătate din farfurie trebuie s-o conţină la fiecare masă.
Cei şapte ani de-acasă – este important, pentru sănătatea noastră şi a întregii familii, să mâncăm la masă, nu în faţa televizorului sau în pat. Astfel, evităm consumul alimentelor junk, care sunt foarte periculoase.
Roxana Mera