Este vorba de un oraș din nordul Olandei, Gitethoorn, construit de-a lungul unei rețele de canale, într-un decor de poveste.
Cu o populație de doar 2.600 de locuitori, Giethoorn este acel loc liniștit și pitoresc la care toată lumea visează cu ochii deschiși, cu zeci de canale care țin loc de străzi și intersecții.
Podețele din lemn unesc cele două maluri, în timp ce lângă fiecare casă stă trasă la mal cel puțin o barcă, asa cum în orașele clasice stau masinile parcate pe alei sau de-a lungul străzilor. Oraselul este supranumit Veneția olandeză, dar localnicii susțin că doar asemănarea fizică există pentru că, în rest, mica așezare urbană este mult mai linistită decât mult mai celebru oraș de la malul Mării Adriatice.
Numele (coarnele caprei, în olandeza) i se trage de la o descoperire făcută acum câteva secole de locuitorii satului – sute de coarne de capre, rămășite ale unor inundații devastatoare din veacul al X-lea. Caprele au dispărut între timp, iar orașelului i s-a dus renumele și numărul turiștilor a crescut simțitor. De o parte și de alta a canalelor, restaurantele își asteaptă clienții, oferindu-le în același timp și bărci de închiriat pentru o experiență autentică de-a lungul străzilor din apă.
De asemenea, numeroase hoteluri au apărut printre casele tradiționale cu acoperiș din stuf. În afară de câteva muzee locale și un atelier în care sunt construite bărcile tradiționale, toate activitățile recreative au legatură cu prezența abundentă a apei de jur împrejur.