3.9 C
București
miercuri, 6 noiembrie 2024 - 2:19
No menu items!

CSM discută raportul privind activitatea Inspecției Judiciare în 2016. DOCUMENT. Ședința s-a amânat. UPDATE

spot_img

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) discută, miercuri, Raportul auditului extern al managementului Inspecţiei Judiciare (IJ) pe anul 2016, motiv pentru schimbarea conducerii acestei structuri, chiar înainte de finalizarea raportului privind verificările mangementului DNA, potrivit unor surse judiciare.

Raportul privind managementul IJ, efectuat de o firmă specializată, poate consituti motiv de revocare a inspectorilor-şefi, Lucian Netejoru și Gheorghe Stan. Actuala conducere a IJ ar trebui să aprobe raportul privind verificările realizate de inspectori la  asupra activității DNA, la solicitarea ministrului justiției.

Verificările Inspecţiei Judiciare la DNA s-au încheiat săptămâna trecută iar, până în 15 septembrie, inspectorii vor redacta concluziile, astfel încât raportul să ajungă în plenul CSM până în 6 octombrie, au precizat, pentru Mediafax, reprezentanţi ai instituţiei. Inspecţia Judiciară a demarat, în 17 iulie, verificările la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, ca urmare a solicitării ministrului Justiţiei privind verificarea eficienţei manageriale de la DNA şi Parchetul General.

Inspecţia Judiciară a publicat pe site-ul propriu raportul de audit extern, întocmit de compania Deloitte Touche Tohmatsu Limited (DTTL), privind managementul IJ în anul 2016.

„Strategia pe termen mediu şi lung a DIJ (Direcţiei de Inspecţie Judiciară- n.red.) definită în anul 2015 nu este transpusă în obiective şi indicatori măsurabili. În data de 10.01.2017 a fost întocmită „Strategia de eficientizare a Direcţiei de inspecţie judiciară pentru judecători” cu obiective pe termen mediu şi lung, dar indicatorii de performanţă, privind îndeplinirea obiectivelor specifice ale Direcţiei de Inspecţie Judiciară pentru judecători, nu sunt în toate cazurile măsurabile şi cuantificabile”, se arată în concluziile raportului.

În plus, în documentul citat se precizează că există anumite zone lacunare, fie în partea de definire a procedurii, fie în partea de aplicare a procedurilor, în ceea ce priveşte alocarea coordonatorilor de echipă sau a formalizării strategiei de efectuare a verificărilor stabilită de coordonatorul echipei.

CITEȘTE AICI RAPORTUL INTEGRAL

UPDATE 12:15

Ședința de plen de miercuri a fost amânată din lipsă de cvorum, patru judecători lipsind, unii pentru că sunt în concediu de odihnă. 

Andrei Tudor