Consiliul Suprem de Apărare a Ţării a aprobat marţi trimiterea a zece instructori militari şi ofiţeri de stat majos în Mali, sub egida Uniunii Europene.
Administraţia Prezidenţială a anunțat marţi că cei zece care vor fi trimiși în Mali vor contribui la instruirea armatei statului african.
Conflictul din Mali a izbucnit în urmă cu aproximativ o lună, armata luptându-se cu forţele rebele care deţin controlul asupra nordului ţării. Franţa a fost prima țară care a intervenit în Mali, urmând-o SUA și alte state europene. României i se alătură Italia şi Cehia, care vor trimite ajutoare, iar Marea Britanie şi Germania vor trimite şi militari.
Ministrul de Externe, Titus Corlăţean Primul oficial român care a vorbit despre sprijinul care trebuie acordat Franței în Mali, iar premierul Victor Ponta a replicat că o decizie privind acest subiect aparţine tuturor responsabililor politici.
Preşedintele Traian Băsescu a exclus ipoteza ca România să trimită în Mali trupe de luptă, Ministrul Apărării, Mircea Duşa, anunţând ulterior că România ar putea trimite în Mali zece militari.
C.I.