Motto: “Mâncarea este simbolul dragostei atunci când cuvintele nu sunt adecvate” (Alan D. Wolfelt)
Rubarba este o plantă ierboasă, cu un gust dulce-acrişor. Tot mai populară în ultimii ani, rubarba este folosită îndeosebi în prepararea tartelor, gemurilor şi compoturilor, cât şi pentru acrirea ciorbelor. Cultivarea acesteia în Marea Britanie a devenit o tradiţie. Rubarba conţine puţine calorii, dar are un conţinut crescut de magneziu, zinc şi fier.
Ingrediente:
- 300 gr rubarbă
- 100 gr vişine,
- 100 gr făină,
- 3 linguri zahăr alb,
- 1 lingură zahăr brun,
- 50 gr unt,
- scorţişoară.
Mod de preparare:
Tulpinile de rubarbă se spală bine, se şterg şi se taie apoi rondele. Vişinele se spală, se scot sâmburii, apoi se lasă la scurs pentru câteva minute. Se amestecă apoi cu rubarba tăiată şi cu 2 linguri de zahăr.
Făina se cerne şi se amestecă cu 1 lingură de zahăr alb, cu zahărul brun şi 40 gr unt topit. Compoziţia obţinută va avea un aspect granulat.
Făina se poate înlocui de asemenea cu fulgi de cereale, ovăz sau grâu.
Restul de unt se va folosi pentru a unge tava în care se va coace crumblerul.
Fructele amestecate cu zahăr se vor turna în tava tapetată cu unt…
…iar pe deasupra se presară granulele de făină.
Se presară şi puţină scorţişoară şi se introduce la cuptorul încălzit la 175 grade, pentru 25-30 minute.
Se serveşte cald sau rece, cu îngheţată sau frişcă.
Savuraţi cu plăcere!
Nicoleta Popa