Propietarul spațiului unde a funcționat inițial Bamboo Fitness vrea să recupereze în instanță restanțele la chirie de la foștii acționari ai firmei falimentare, Cristi Borcea și Joshua Castellano
La cinci luni de la închiderea procedurii falimentului societății care a deținut inițial centrul Bamboo Fitness, va începe la Tribunalul București procesul în care foștii acționari ai firmei deja radiate sunt chemați să plătească pentru datoriile lăsate în urmă.
Firma care a deținut inițial Bamboo Fitness s-a numit Giotat Holding și a fost deținută în cote egale de fostul acționar al clubului Dinamo, Cristi Borcea, și Giosue Castellano – patronul clubului Bamboo – personaj cunoscut drept Joshua.
Potrivit raportului lichidatorului societății, firma a funcționat la punctul de lucru din str. lon Mihalache nr. 60, adică fostul sediu al Bamboo Fitness. După prăbușirea firmei Giotat, clubul de fitness și-a mutat sediul, potrivit site-urilor de specialitate, pe str. Tuzla chiar lângă clubul de noapte Bamboo.
După terminarea procedurii falimentului, SC Primcom – propietara spațiului de pe lon Mihalache – a deschis un alt proces la Tribunalul București, pentru angajarea răspunderii celor doi acționari, Borcea și Castellano, dar și a fostului administrator al firmei, Paul Deneș. Primul termen al procesului a fost fixat pentru 10 septembrie.
Dacă magistrații vor admite cererea Primcom, toți cei care mai au de recuperat bani de la Giotat Holding, după închiderea falimentului, se pot îndrepta împotriva averii personale a celor trei vizați de dosar.
Potrivit planului de reorganizare întocmit inițial de lichidatorul Giotat Holding, firma care a deschis proces împotriva lui Borcea și Castellano eram cam principalul creditor al societății cu aproape 400.000 de lei. Rămâne de văzut câți bani și-a recuperat în procedura de faliment SC Primcom.
CITEȘTE AICI PLANUL DE REORGANIZARE
Castellano, chemat public la proceS
Potrivit legii, un astfel de proces se poate deschide când un creditor din dosarul de faliment are elemente care arată că acționarii și administratorii se fac vinovați de prăbușirea societății. lnteresant este că lichidatorul nu îi consideră pe cei trei vinovați de falimentul firmei – rapoartele făcute de acesta arătând drept cauze ale căderii societății situații precum „cheltuieli mari cu chiriile”, „lipsa unui plan de afaceri multianual” sau „subfinanțarea activității”. Asta deși de aceste lucruri trebuiau să se ocupe cei care au condus firma.
În ce-l privește pe Giosue (Joshua) Castellano, magistrații de la Tribunalul București au decis să-l cheme pe acesta la proces prin postarea citației pe portalul instanțelor de judecată.
Cristi Ciupercă