2 C
București
vineri, 22 noiembrie 2024 - 12:25
No menu items!

Creveţii delicioşi

spot_img

Creveţii delicioşi

Creveții sunt pescuiți pentru carnea lor deosebit de gustoasă, fiind consideraţi un deliciu culinar. Nu au un conţinut periculos de colesterol, contrar zvonurilor, iar colesterolul lor este sărac în grăsimi saturate. Creveții se gătesc foarte rapid, iar, dacă sunt gătiți prea mult, devin cauciucați, carnea lor pierzându-şi frăgezimea și suculența.

Se pot găti la grătar, fierți în apă cu sare, în supă sau la aburi, prăjiți în unt sau în baie de ulei, sau cruzi în salate reci. Pot fi ingredientul principal în sosuri pentru paste sau pește si sunt folosiți cu succes ca element de decor.

Pregătirea creveților, dacă nu se dorește folosirea lor cu totul, presupune îndepărtarea capului, a cozii, a crustei și a intestinului, iar crusta poate fi folosită la prepararea unei baze de supă. Creveţii sunt utilizaţi în mod constant în bucătăriile italiene, asiatice şi vietnameze.

Principalii nutrienţi regăsiţi în această delicatesă a apelor sunt triptofanul şi seleniul, proteinele, vitaminele D, B12 si B3, fierul, fosforul, omega 3, zincul, cuprul şi magneziul, aşadar creveţii au mare importanţă nutritivă.

Beneficiile consumului de creveţi proaspeţi sunt multiple: au efect  antiinflamator şi previn formarea de blocaje în circulaţia sângelui; reglează ritmul cardiac, prevenind infarctul miocardic; sunt anticancerigeni, ajutând la buna funcţionare a celulelor care compun ADN-ul; protejează împotriva apariţiei bolii Alzheimer şi previn îmbătrânirea prematură.

Roxana Mera

Articolul precedent
Articolul următor