Duminică, 27 martie, credincioşii tututror cultelor creştine de rit latin (romano-catolicii, protestanţii şi neoprotestanţii), precum şi greco-catolicii maghiari sărbătoresc Paştele, Învierea Domnului.
Papa Francisc va celebra Sfânta Liturghie în Piața Sfântul Petru și apoi, de la balconul central al Bazilicii Vaticane, va rosti Mesajul de Paște și va împărți binecuvântarea Urbi et Orbi („către Cetate și lume”). De asemenea, și în România, la Catedrala Sfântul Iosif din București și în alte biserici din țară, mii de credincioși vor sărbători Învierea Domnului.
Credincioșii catolici celebrează Paștele, cu o lună și mai bine mai devreme față de cei ortodocși, care vor marca Învierea lui Iisus Hristos în 1 mai.
Tradiţii de sute de ani şi procesiuni, cu mare încărcătură simbolică, au avut loc în toate țările cu o populație de credincioși catolici, inclusiv în România.
Credincioşii catolici din Arad şi din împrejurimi au reconstituit simbolic, la Basilica Maria Radna, Drumului Crucii, o tradiţie care se păstreză încă din Evul Mediu.
Un obicei vechi de aproape două secole s-a păstrat şi în satul Soloneţu Nou, din Suceava. Acolo, tinerii au refăcut o scenă biblică.
În satele din Mureş, localnicii au o tradiţie aparte. Ei împodobesc un brad asemănător celui de Crăciun. Numai că înlocuiesc globurile cu ouă vopsite.