3.9 C
București
miercuri, 6 noiembrie 2024 - 2:13
No menu items!

COVID-19 în România: Zborurile dinspre și către Italia, suspendate. Urmează o decizie cu privire la închiderea școlilor

spot_img

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat, într-o conferință de presă, la miezul nopții de duminică spre luni, că s-a decis suspendarea tuturor zborurilor către Italia și din Italia, pe toate aeroporturile, din 9 martie până în 23 martie. Decizia a fost luată în cadrul Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă, care urmează să analizeze, în ședința de luni, oportunitatea suspendarii cursurilor în școli, în contextul în care un ordin al ministrului Educației obligă închiderea oricărei unități de învățământ la apariția primului caz de infectare cu virusul COVID-19. 

„Se aprobă suspendarea zborurilor efectuate de operatorii economici aerieni spre Italia şi din Italia către România pentru toate aeroporturile din ţară începând cu 9 martie ora 12,00 până pe 23 martie ora 12,00”, a declarat ministrul Marcel Vela.

Tot în cursul zilei de duminică, Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a anunțat că au fost interzise până la sfârșitul lunii martie adunările mai mari de o mie de persoane pentru a preveni răspândirea coronavirusului. Adunările publice sau private cu mai puțin de o mie de oameni vor fi analizate de la caz la caz, în funcție de o listă de criterii.

În România au fost confirmate, până acum, 15 infecții cu coronavirus. Cinci dintre pacienți au fost declarați vindecați și au fost externați. Autoritățile fac apel la populație să se informeze doar din surse oficiale și credibile.

În acest moment, cele 9 persoane purtătoare ale virusului sunt internate în centre medicale din Timișoara, Cluj-Napoca, Iași, Craiova și București.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 11 persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus).

Alte 12.877 de persoane sunt în izolare la domiciliu și sub monitorizare medicală.

Sursa foto: Viktar Savanevch / Alamy / Profimedia