Săptămâna aceasta vă recomandăm rețeta unei fripturi perfecte… atât pentru prânz, cât și pentru cină
Ingrediente:
- 3 cotlete de porc,
- sare,
- piper,
- ardei iute.
Sos de muștar
Ingrediente:
- 1 ceapă,
- 1 lingură muștar,
- 5 linguri smântână,
- 1 linguriță ulei,
- sare,
- 1/2 ceșcuță vin (sau vodcă)
- piper.
Mod de preparare:
Cotletele se spală, se trec printr-un tifon pentru a îndepărta toată apa, se condimentează cu sare, ardei iute și piper și se pun în tigaia încălzită bine, fără ulei, la foc domol, întorcându-le pe ambele părți.
După 12-15 minute, ar trebui să fie pătrunsă deja…
Pentru sosul de muștar, se călește ceapa până se înmoaie…
…și apoi se stinge cu vin (sau cu votcă)
Se lasă să se evapore puțin. Se adaugă smântâna și se condimentează sosul cu sare și piper. După un minut se adaugă muștarul și se amestecă cu o spatulă sau cu o furculiță din lemn.
Dacă sosul pare a fi prea gros, se poate subția cu puțin lapte.
La final, se așează cotletele pe farfurie, alegem o garnitură și stropim cu sos de muștar.
Nicoleta Popa