Motto: “Mâncarea este simbolul dragostei atunci când cuvintele nu sunt adecvate” (Alan D. Wolfelt)
Ingrediente:
- 200 gr făină,
- 10 gr drojdie,
- 60 ml apă,
- ½ linguriță zahăr,
- 1 linguriță ulei,
- 2 ouă,
- 50 gr afumătură,
- 1 roșie,
- sare,
- piper alb,
- busuioc,
- pătrunjel.
Mod de preparare:
Se amestecă sare cu zahar și drojdie. Încet-încet, drojdia se va înmuia. Apa se încălzește puțin și se toarnă peste amestecul de drojdie. Se amestecă până când zahărul se dizolvă în întregime.
Făina se cerne, se pune într-un bol și în mijloc se lasă un loc liber unde se va turna drojdia. Se frământă aluatul până când nu mai este lipicios, apoi se adaugă o linguriță din ulei și se mai frământă puțin, cât să se încorporeze uleiul în aluat. Se lasă să crească, pentru 30-40 minute.
După dospire, se împarte aluatul în două părți egale. Se întinde (foaie), apoi se dă forma de corabie, întorcând marginile spre interior.
Ouăle se bat cu sare, pătrunjel uscat și piper alb. Se taie afumătura cubulețe, se adaugă peste ouăle bătute și se umplu corăbioarele.
Roșia tăiată în felii se așează pe deasupra, se presară busuioc și se introduc corăbioarele la cuptorul încălzit la 175 grade, pentru 20 de minute.
Se servesc calde, ca atare sau cu roșii proaspete.
Poftă bună!
Nicoleta Popa